ishockey-vm

Erik Karlsson spelklar för VM

0:32 min

NHL:s poängbäste back kommer att förstärka Tre Kronor i ishockey-VM, det meddelade det svenska ishockeyförbundet på måndagskvällen.

Nu är försäkringsfrågan löst, Ottawas och hela NHL:s bästa offensiva back kommer att spela VM för Tre Kronor. 21-åringen kommer ansluta till VM-truppen på torsdag.

När Radiosporten talade med förbundskapten Pär Mårts tidigare på måndagskvällen så var det inte helt klart att Karlsson skulle spela, men Mårts såg då inga hinder för att det skulle lösa sig.

– Jag är väldgt optimistisk. Det är väl bra om vi kan få en sån kille som har lyckats så bra i år, sade Pär Mårts då.

Och Detroits och Tre Kronors stjärncenter Henrik Zetterberg välkomnar Erik Karlsson till VM-laget. Zetterberg har imponerats av 21-åringens framfart i NHL den gångna säsongen.

– Det är en otrolig spelare, så det ska bli väldigt kul att få spela med honom, säger Henrik Zetterberg till Radiosporten.

Vad är det som är otroligt med honom?

– Han är liksom överallt på isen, har otrolig blick för spelet, passar bra och skjuter bra. Han är ganska komplett.

Karlsson är det 14:e NHL-proffset hittills att bli klar för VM. Övriga NHL-spelare är: Daniel Alfredsson, Jhonas Enroth, Jonathan Ericsson, Loui Eriksson, Johan Franzén, Victor Hedman, Niklas Hjalmarsson, Niklas Kronwall, Marcus Krüger, Gabriel Landeskog, Jakob Silfverberg, Viktor Stålberg, Henrik Zetterberg.

Linn Nenzén
linn.nenzen@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista