Från vänster: Kim Martin Hasson, Linköping, Valentina Lizana Wallner, Modo och Brynäs Sara Grahn slåss om förstaspaden i OS i Sotji för Damkronorna. Foton: TT. Collage: SR.

De två utmanar målvaktshjälten från OS 2006

4:24 min

Kim Martin Hasson, silverhjälte från ishockeyturneringen i Turin-OS 2006, är långt ifrån självskriven som Damkronornas förstemålvakt under kommande OS i Sotji.

Både Modos målvakt Valentina Lizana Wallner och Brynäs Sara Grahn är starka utmanare till Linköpingsmålvakten.

– Det är verkligen ingen självklarhet att man står, utan det blir till att kämpa in i det sista, säger Kim Martin Hasson till Radiosporten.

Tisdag 14 januari tas Damkronornas OS-trupp ut. Att det blir just de tre ovan nämnda namnen som tar de tre målvaktsplatserna råder det ingen större tvivel om.

Kim Martin Hasson kommer göra sitt fjärde OS i Sotji. Tidigare har hon sagt att den olympiska ishockeyterneringen i Ryssland blir hennes sista.

– Det har väl öppnats lite dörrar så vi får väl se lite vad som händer. Det beror på hur kroppen känns, säger Martin Hasson.

VM 2015 spelas i Sverige och kanske väljer den snart 28-åriga målvakten att avsluta sin landslagskarriär där och då.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista