Hattrick för Toronto Maple Leafs William Nylander mot Boston Bruins i NHL-hockeyn

William Nylander var odiskutabelt matchens stjärna i mötet med Boston i NHL-hockeyn.
Med sitt första hattrick för Toronto tog han laget till seger.
– En lyckad kväll, säger Nylander till Aftonbladet.

Svensken kvitterade först till 1-1 i första perioden, och stod även för lagets tredje och fjärde mål inom en dryg minut i andra perioden.

– Det har känts bra en längre tid. Ja, inte i de närmast föregående matcherna kanske, men innan dess var jag med och skapade väldigt mycket chanser och nu lossnade det, säger William Nylander till Aftonbladet.

Trots de tre målen satt segern långt inne. Nylanders amerikanske lagkamrat James van Riemsdyk avgjorde med sitt 6-5-mål endast en och en halv minut från slutsignalen. Segern var efterlängtad då Toronto hade förlorat de senaste tre matcherna.

– Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det här, vi måste fortsätta vinna matcher under sträckan som kommer nu, säger William Nylander.

Ett lag som trånade än mer efter en seger var Colorado, som inför kvällens matcher hade förlorat nio matcher på raken. Seger blev det också, 5-2 mot Winnipeg, och Carl Söderberg gjorde sitt första mål på 24 matcher samtidigt som Gabriel Landeskog passade fram till Colorados andra mål. Senaste segern för Colorado var dessförinnan mot New York Islanders för nära en månad sedan.

Även svenskar i andra lag var lyckosamma. Jacob Josefson gjorde sitt första mål för säsongen när hans New Jersey slog Columbus med 5-1. Och i matchen mot Dallas gjorde Gustav Forsling, framspelad av Marcus Krüger, ett av målen för Chicago, som vann med 4-3.

Svenske målvakten Robin Lehner gjorde 37 räddningar och höll nollan för fjärde gången i sin NHL-karriär när Buffalo slog Ottawa med 4-0. Även för Buffalo var segern emotsedd, efter tre raka förluster.

– Robin Lehner spelade väldigt bra. Vi hade tillräckligt med skott på mål, det var inte det som var problemet, säger Ottawas coach Guy Boucher, till nhl.com, och fortsätter:

– Med en målvakt i den storleken som spelar så bra så kan du inte förvänta dig att göra mål om du inte satsar. Det var inte tillräckligt mycket kämpande framför målet, säger han.