Roger Melin.
Roger Melin. Foto: TT.

Roger Melin får sparken

L-G Jansson: ”Jag förstår klubbledningen lite”
5:31 min

Igår föll Brynäs med 8-2 hemma mot Skellefteå. Nu får Roger Melin lämna sitt jobb som huvudtränare för Brynäs.

Klubben ligger just nu på 13:e plats i SHL-tabellen med sju poäng efter åtta matcher. Den svaga starten gör att Melin får lämna sitt uppdrag som tränare med omedelbar verkan. Han tog över inför den här säsongen.

– Det är tyvärr ett misslyckande för oss i Brynäs, vi har inte nått resultat och uppsatta förväntningar. Det har varit ett tufft beslut, för som alltid finns det en människa bakom, men det är också en del av vår bransch, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén på klubbens hemsida.

Radiosportens expert L-G Jansson tycker att det är överraskande att Melin får sparken redan efter åtta omgångar men förstår samtidigt beslutet.

Jag förstår klubbledningen lite. Man sitter i ekonomiska åtagande med skyhöga spelarlöner och så hamnar man i ett läge där man tappar mark som Brynäs har gjort, nästan på ett osannolikt sätt. Då har man naturligtvis satt sig ner och tittat på vad man kan göra.

Brynäs, som var i SM-final i våras, har inlett arbetet med att rekrytera en ny huvudtränare. Redan imorgon väntar match mot Skellefteå på bortais. 

– Just nu i det akuta läget, så kliver Janne Larsson ner i båset från sin roll som videocach för att tillsammans med Tommy Sjödin leda laget. Mitt huvudfokus ligger just nu i att hitta en ny huvudtränare, säger Bengtzén.

Ett namn som många har nämnt och vill se som efterträdare är den förre Luleå- och Almtuna-tränaren Jonas Rönnqvist, som inte har tränat något lag sedan Luleå 2014. Men det är inte aktuellt.

– Jag har inte hört något därifrån, säger han till Radiosporten.

Skulle det vara intressant?

– Nej, det skulle inte vara intressant i det här läget.

Expert L-G Jansson om vem som kan tänkas ta över:

– Rent spontant, jag vet inte om det är så underbyggt från mig men, Niklas Wikegård. Dels är han Gävle-kille och dels så är han rätt så nära Thomas "Bulan" Berglund, den föregående tränaren, tycker jag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".