IK Pantern står utan arena: ”Stort bekymmer”

1:12 min

IK Pantern står i nuläget utan arena nästa säsong. Malmö isstadion ska renoveras och står färdig först efter 2018.

– Ett stort bekymmer för oss, säger ordföranden Mattias Schönhult till Radiosporten.

Renoveringen av Malmö isstadion kommer att pågå hela näta år och det betyder att hockeyallsvenska IK Pantern i dagsläget står utan arena.

– Ett stort bekymmer för oss. Det är klart att vårt försök att bygga ett starkt varumärke, bli mer attraktiva och att utöka våra faciliteter för publiken, den resan kommer av sig, säger IK Panternas ordförande Mattias Schönhult till Radiosporten. 

Arenan är inte det enda problemet för IK Pantern som dessutom har obetalda skulder hos kronofogden på närmare 800 000 kronor – pengar som skulle varit betalda för två veckor sedan. Schönhult är däremot inte orolig.

– Nej, det finns ett par personer med stort hjärta för klubben och jag tror att vi allihopa känt att det var en stor utmaning när vi tog klivet upp i allsvenskan för ett par år sedan.

– Men vi har ändå en trimmad organisation om man jämför med andra på den här nivån så jag vill inte säga att vi varit vårdslösa med pengar. Vi har gjort vad vi varit tvungna till för att man ska få lov att vara en del av hockeyallsvenskan.