Luleå Hockey jublar efter mål.
1 av 9
Foto: Alf Lindbergh.
Einar Emanuelsson gör mål på Brynäs.
2 av 9
Einar Emanuelsson sätter ett av sina två mål. Foto: Alf Lindbergh.
David Rautio, målvakt i Brynäs står ivägen för ett Luleåförsök.
6 av 9
David Rautio står ivägen för ett Luleåförsök. Foto: Alf Lindbergh.
Luleå Hockey - Brynäs.
7 av 9
Foto: Alf Lindbergh.
Luleå Hockeys Isak Lundeström försöker göra mål på Brynäs målvakt David rautio.
8 av 9
Luleå Hockeys Isak Lundeström försöker få håll på David Rautio. Foto: Alf Lindbergh.
Luleå Hockeys Johan Harju jublar.
9 av 9
Foto: Alf Lindbergh.
Ishockey - SHL

Luleå bröt säsongsförbannelsen mot Brynäs

1:59 min

Luleå Hockey hade inte tagit en enda poäng mot Brynäs under årets SHL-säsong inför torsdagens möte. Nu fick Thomas "Bulan" Berglund en liten revansch på sitt gamla lag då yngre broder Emanuelsson avgjorde det avslagna hockeymötet med sina två mål.

Första tjugo minuterna av matchen mellan Luleå och Brynäs var ingen höjdare. De första tio minuterna var fartfyllda men sen slogs tempot av rejält.

Inte ens när det var powerplay skedde någonting framåt utan istället bakåt för hemmalaget Luleå.

– Vi är alldeles för slappa där och har slarviga passningar.

I sitt första numerära överläge fick de rödklädda inte alls ordning på spelet utan släppte istället in mål då Brynäs Johan Alcén slet åt sig pucken och gjorde 1-0.

Ett stillastående och slarvigt spel från båda lagen gjorde att det blev få stunder som någon blixtrade till fick ytor. Oscar Engsund var en av de som ville mer i andra perioden och drog förbi på vänstersidan. När han sedan passade Einar Emanuelsson som sköt direkt blev det 1-1 i den andra perioden.

Matchens avgörande kom i tredje perioden och det var dock rättvist. Bulans björnar växlade upp något till skillnad från Gävlelaget. När Daniel Sondell enkelt satte 2-1 kändes det rättvist och då Einar Emanuelsson 3-1 mål kom blev det spiken i kistan för att Luleå skulle ta poäng för första gången i år mot Brynäs. 

– Vi har haft det tufft i Gavlerinken så det var riktigt skönt att sätta dit Brynäs idag.

– Jag tycker vi är bättre i andra och tredje och steppar upp rejält. Vi har många fler lägen att göra mål, säger Isac Lundeström

Han av spelarna som stod för en fin assist till det vackra 3-1 målet och var en som lockade många ögon på sig idag i form av talangscouter från NHL.

– Jag vet att det är många som scoutar men inte hur många som är här och tittar. Jag försöker bara fokusera på mitt spel och det har funkat bra. Det är kul att ha ögonen på sig, säger han själv om scoutingen.

Nu fortsätter jakten på sjätteplatsen för Luleå redan i övermorgon då man möter Örebro borta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".