Tim Söderlund Skellefteå AIK, kläms av VÄX-försvaret i målgården i kamp om pucken
Tim Söderlund kläms i målgården i kamp om pucken. Foto: Erland Segerstedt/TT.

Skellefteå AIK föll mot Växjö

1:48 min

Matchen slutade 4-2 och segerskytt för Växjö blev Daniel Rahimi som gjorde 3-2 i slutskedet av den dramatiska matchen.

Hör Tjelvar Otterbjörks intervju med Skellefteå AIKs Tim Söderlund.

Efter en trevande start var det Skellefteå som tog initiativet i matchen, precis som man gjorde i första matchen utan sin OS-trio.

Tändande gnista var Andreas Wingerlis 1-0-mål efter 10.03. I numerärt underläge knyckte snabbskrinnaren pucken i egen zon, passade sin lika kvicke kedjekompis Sebastian Ohlsson och efter att ha fått tillbaka pucken rundade 20-åringen Växjökeepern Viktor Andrén och ledningsmålet var ett faktum.

Kvitteringen till 1-1 kom i numerärt överläge efter 1.28. Efter en svag säsong i Skellefteå har Andrew Calof blommat ut på ett fantastiskt sätt i Växjö och gjorde nu sitt 23:e mål med en halvmiss. Joni Ortio i Skellefteås mål hade väntat sig ett hårt skott, men pucken singlade som ett höstlöv över honom i nät.

Smålandslaget hade ett klart grepp över händelserna på isen när Skellefteå i slutet av den andra perioden fick chansen i ett nytt powerplay. Bara åtta sekunder före periodens slut kunde den tidigare skyttekungen Bud Holloway kvittera till 2-2, hans blott sjunde mål för säsongen.

Intensiteten, dramatiken och det höga tempot höll i sig ända till slutsignalen. Lagen bytte målchanser i den tredje perioden innan Växjös Daniel Rahimi kunde avgöra matchen med sitt 3-2-mål mindre än tre minuter från slutet.

Mer om Hockeylag: Skellefteå

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".