Johan Franzén.
Johan Franzén. Foto: JESSICA GOW / TT

Svenske NHL-stjärnan sämre – inlagd på behandlingshem

Detroits svenske NHL-forward och tidigare Tre Kronor-stjärnan Johan Franzén, som drabbades av fem hjärnskakningar under sin ishockeykarriär, är under intensivbehandling vid ett medicinskt center i Colorado.

Det skriver 38-åringens hustru i ett blogginlägg som Aftonbladet, Expressen och amerikanska Detroit Free Press uppmärksammat.

”De senaste månaderna har varit riktigt dåliga”, skriver Cecilia Franzén i blogginlägget.

Maken Johan, som spelat 709 NHL-matcher och gjort 450 poäng för Detroit, har ett kontrakt som löper över säsongen 2019-2020.

Men Stanley Cup-mästaren från 2008 och VM-guldmedaljören från 2006 har däremot inte spelat någon match sedan oktober 2015 på grund av sviterna efter hjärnskakningarna som gett honom stora problem i vardagen utanför rinken.
– Jag kan inte i handling visa mina barn hur hårt man måste jobba i livet. De ser mig nästan bara ligga i soffan, sade han i en intervju med Aftonbladet i fjol.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista