Damkronornas Erika Grahm, arkivbild.
Damkronornas Erika Grahm, arkivbild. Foto: Andreas Hillergren / TT

Erika Grahm lämnar Modo för Brynäs – får dubbla roller

0:32 min

Landslagsstjärnan Erika Grahm är klar för Brynäs. 27-åringen kommer närmast från Modo.
I Brynäs får hon dubbla roller.
– Ett svårt beslut, säger hon.

Vid sidan av SDHL-spelet även få en nyckelposition i Brynäs nysatsning på tjej- och damverksamheten. Det skriver ishockeyklubben i ett pressmeddelande.

– Vi vill ge Erika förutsättningar att fortsätta sin elit- och landslagssatsning på högsta nivå och samtidigt ta nästa steg i karriären vid sidan av isen. Vi har därför erbjudit Erika en helhetslösning som spelare i Brynäs SDHL-lag och även rollen som verksamhetsutvecklare för vår tjej- och damverksamhet, säger Johan Cahling, direktör för hållbarhet och varumärkesutveckling i Brynäs, i ett uttalande på klubbens hemsida.

Tanken är att Grahm på sikt ska bli sportchef i Brynäs. För Radiosporten berättar hon att det var ett svårt val att lämna Modo.

– Ett svårt beslut. Men det är väl många faktorer som har spelat in. Dels att jag aldrig provat något annat, så det kittlar ju lite att få testa något nytt, säger hon, och fortsätter:

– Jag känner att jag är i rätt ålder, både att testa nytt jobb och ny klubb, jag har ju aldrig gjort det. Men det har inte varit något enkelt beslut, så det är väldigt vemodigt.

– Men jag tror att det kan bli bra. Och så har jag en sambo nere i Uppsala, så det gjorde beslutet lite mer naturligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".