Lagkapten Grahm uttalar sig om bojkotten: ”Något är fel”

1:04 min

Efter svenska damlandslagets bojkott av landslagsspel – nu bryter Damkronornas Erika Grahm tystnaden.

Grunden till svenska damlandslagets bojkott är försämrade förutsättningar och krav på förbundet att förbättra både sociala och ekonomiska villkor.

Tidigare har spelarna som strejkar från landslagsspel inte velat prata med media. Men nu uttalar sig landslagsforwarden Erika Grahm.

– Framför allt är det ju bemötandet och den biten. Hur vi blivit bemötta de senaste åren och hur förbundet egentligen har jobbat med varumärket Damkronorna. Sen är det såklart också ekonomiska grejer i det hela, det känns väldigt tungt att man ska behöva gå minus för att åka och spela med landslaget, säger Erika Grahm till Sveriges Radio.

Om man inte hittar en lösning på konflikten kan det vara slutet på Grahms karriär.

– Vi hoppas ju kunna lösa det så snabbt som möjligt. Det är en hemmaturnering i Sverige om två månader, då hoppas vi väl att vi kan vara överens och stora och starka och kan börja jobba tillsammans, för det är det vi måste för att kunna ta svensk damhockey till toppen igen, säger hon.

Under tisdagen uttalade sig även svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson för första gången.

– Det är ingen som är vinnare just nu. Vi är inne i en situation som vi behöver lösa. Vi behöver sätta oss ner runt samma bord och hantera frågan och hitta en lösning så att alla kan gå vidare, säger han till Radiosporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista