Tvingas sluta vid 23 års ålder

1:06 min

23 år gammal tvingas Luleåspelaren Nathalie Ferno att sluta med ishockeyn på grund flertalet hjärnskakningar.

I ett pressmeddelande meddelar den regerande mästarklubben att deras medicinska team har rått Ferno att sluta med ishockeyn.

Ferno har under flera säsonger drabbats av ett antal hjärnskakningar och under hennes första träning för året råkade hon ut för ytterligare en smäll och har fått svåra besvär.

– Vi har gjort ett antal tester och värderat skadan, och vår bedömning är att Nathalie inte ska återgå till ishockeyspel igen, Jan Lexell, specialistläkare med ansvar för hjärnskakningar.

Nathalie Ferno – som gjort 77 poäng på 161 matcher i SDHL-sammanhang för både Modo och Luleå/MSSK – avslutar därmed karriären med två guld i Norrbottensklubben.

– Såklart är det inte så här jag önskade att min ishockeykarriär skulle ta slut men jag har förstått att det är farligt för mig att spela vidare. Och att må som jag gjort under den värsta tiden är ingenting jag vill uppleva igen så därför känner jag mig trygg i att det här är det rätta beslutet för mig, säger Ferno i klubbens pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista