SHL-kollen: Bromé sänkte Växjö och Rögle fortsätter vinna

1:20 min

Mathias Bromé var stor dirigent och stod för fyra poäng när han låg bakom samtliga fyra fullträffar i Örebros seger mot Växjö.

– Jag känner mig pigg, säger Bromé till Radiosporten.

Torsdagens matcher
Färjestad–Leksand 6–4
Luleå–Brynäs 4–0
Malmö–Skellefteå 0–4
Örebro–Växjö 4–1
Oskarshamn–Frölunda 1–3
Rögle–Djurgården 2–1 e fl.


Växjö har det svårt I SHL. Nästjumbon och en av de största besvikelserna så här långt åkte på sin sjunde förlust på nio matcher i bortamötet med Örebro. Mathias Bromé stor matchvinnare med ett mål och tre assist i 4-1-segern.

Jag känner mig pigg och delaktig i spelet. Framför allt otroligt skönt att ta tre poäng hemma igen

Rögle tog bonuspoängen i toppmötet

Djurgårdens nye målvakt Karri Rämö vaktade matchen i CHL i tisdags och släppte in tre puckar. Ikväll mot Rögle på bortais debuterade han i SHL. Rämö släppte Adam Edströms skott redan efter fem minuters spel. Sedan höll han tätt hela vägen fram till slutsignal. Då stod det 1–1 på resultattavlan efter Robin Norells kvitteringspuck. Men i förlängningen avgjorde Daniel Zaar mötet för SHL-ledaren Rögle.

Oskarshamn föll igen

I Oskarshamn var det upp till bevis för nykomlingen efter senaste 12–0 mot Färjestad i baken. Trots Filip Sveningssons reducering till 1–2 i slutsekunderna av andra perioden orkade inte Oskarshamn. Frölunda var för starkt och punkterade matchen till 3–1 i tredje perioden.

Tungt för Brynäs

Brynäs åkte på sin tredje raka förlust. Luleå vann i sin hemmaborg med klara 4–0, och skotten skrevs till 34–19. Karl Fabricius gjorde sitt andra mål den här säsongen när han gjorde 3–0 i början av tredje perioden.


Se SHL-tabellen här