Foto: Scanpix
ishockey

Viktor Stålberg klar för Frölunda

Viktor Stålberg blir den tredje lockoutade NHL-spelaren i elitserien. Chicago-forwarden har skrivit på ett enmånaderskontrakt med Frölunda.

Frölunda har drabbats hårt av skador, och har så väl Magnus Kahnberg com  Dick Axelsson och Mathis Olimb fråbvarolistan.

Därför har man nu valt att att in ytterligare en NHL-spelare på korttidskontrakt. Viktor Stålberg, som spelat i Frölunda som junior men aldrig på seniornivå, har skrivit på för en månad med Göteborgsklubben och kan debutera i lördagens match mot Modo.

Sedan tidigare har Frölunda kontrakterat Colorados Matt Duchene på två månader, men han väntar fortfarande på att alla papper ska bli klara.

"Med tanke på den osäkra skadesituation vi har just nu i truppen ... har vi just nu inget alternativ, vi måste komplettera truppen med ytterligare en spelare", äsger Frölundas tränare Kent Johansson till klubbens hemsida.

Den tredje lockoutade NHL-spelaren i elitserien är Modos Alexander Steen.

Emma Lukins
emma.lukins@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".