• Är man lite blyg som jag, så är det fantastiskt att gå runt med en SR-mikrofon. Alla man börjar prata med vill prata tillbaka.

  Det känns som om det finns någon slags magnet i den på något sätt.

  Och man blir plötsligt en i journalistgänget.

  Ställde en enkätfråga till Leif Boork inför fredagens semifinal. I dag ropade han på mig i hotell-lobbyn och undrade om jag ville hänga med Expressen-gängets taxi.

  Under resan tipsade jag honom om att gå in och lyssna på mitt favoritreferat  - det när Tre Kronor gör 2-2 mot Sovjet vid VM 1987 genom Tomas Sandström.

  Radiosportens expertkommentator då - Leif Boork.

  Mejlade länken till honom. Efter en stund hör jag "Tack Martin" när jag går förbi ett bord i mediacentret. Det var Leffe, schyssta Leffe, som tackade för detta.

  Nu tar jag min SR-mick och går i väg för att efter finalen återigen använda den som en magnet för för att dra till mig de svenska spelarna. Förhoppningsvis efter ett nytt blågult VM-guld.

  Martin Hedberg
  martin.hedberg@sr.se

 • Att Radiosportens Magnus Wahlman har koll på Tre Kronor under matcherna är väl ingen nyhet. Det är liksom hans jobb.

  Men visste ni att Tre Kronorspelarna också har koll på Magnus Wahlman under matcherna.

  Både David Petrasek och Niklas Persson berättade på lördagens pressträff att de brukar kika upp mot Radiosportens kommentatorsposition under matcherna.

  - Jag såg att ni flög upp och ner på stolarna under Tjeckienmatchen, sa Petrasek.

  Martin Hedberg
  martin.hedberg@sr.se

 • Undertecknad var ute och vandrade i Bratislavas gamla stad på lördagen tillsammas med Blogg-Rogge. Det kurrade i kistan och vi klev in på en uteservering.

  Innan vi hann sätta oss fann de varann, de gamla kompisarna Blogg-Rogge och Mikael Andersson som spelat för Björklöven och Modo med mera och som var en av VM-hjältarna 1987 då det blev guld.

  Martin Hedberg
  martin.hedberg@sr.se

 • Jag har varit på ett par mästerskap nu, både fotboll och hockey och en sak är säker.

  Det spelas tv-spel så det står härliga till bland de svenska landslagsspelarna.

  Och det är prestige i det. Robert Nilsson sa till mig att han rankas etta i laget på tv-spel. Martin Thörnberg sa att Robert Nilsson är bitter för att han förlorade en match.

  Och under lördagens pressträff passade David Rundblad med flera att döda tid med, ja just det, tv-spel. Ishockey-tv-spel.

  Martin Hedberg
  martin.hedberg@sr.se

 • Det är ju inte jag på bilden på min ackreditering. Det är lite kul.

  Men.

  Inte lika kul om någon skulle komma på mig. Då kommer jag liksom inte in där jag ska, i presscentret, på läktaren, i mixed zone.

  Det har varit lugnt fram till i dag.

  Skulle in på läktaren, har inte varit några problem tidigare. Men så en ny nitisk vakt som vaktar dörren till vår kommentatorsposition.

  Han tar upp min bricka, kollar på bilden, kollar på mig igen och på bilden. Tiden står stilla. Allt är fördärvat. Jag är avslöjad...

  Eller ändå inte. Han vinkar han in mig. Puh.

  Men de är mig på spåren.

  Martin Hedberg
  martin.hedberg@sr.se

 • Anders Feltenmark, kallad Felltis i Radiosportengänget, berättade just hur resten av dagen ser ut för de svenska spelarna.

  Kort snack i omklädningsrummet efter träningen.
  Sedan vila.
  Lunch
  Vila igen
  Samling 1415 i omklädningsrummet.

  Tre Kronor bor faktiskt i en del av själva arenan. Så det finns inga ursäkter att komma för sent.

  Martin Hedberg
  martin.hedberg@sr.se

 • I går ställde Magnus Wahlman några frågor till Robert Nilsson om vem som var smartast, tröttast, buttrast och så vidare i det svenska laget.

  Buttrast var Martin Thörnberg, sa Nilsson.

  I dag efter förmiddagsvärmningen fick Thörnberg chans att svara.

  Hur skulle du beskriva Robert Nilsson?

  - Han är bittrast i laget. Särskilt när han förlorar i tv-spel.

  Martin Hedberg
  martin.hedberg@sr.se

 • Det är faktiskt kul att se Tre Kronor träna. Spelarna ser ut att ha så roligt själva. Det kör så det ryker och de jublar glatt när de får in pucken när det spelas tvåmål.

  Det skojgnabbas.

  Ett vårtecken brukar vara Tre Kronorspelare som påpekar att det är en väldigt bra moral i VM-laget. Förra året var det bra men i år är det bättre... Brukar komma som ett brev på posten och jag har lett i mjugg åt det lite klyschiga i det.

  Men fan vet om inte moralen i det här laget är bättre än förra året, verkligen, och året innan det.

  Frågan är hur långt det räcker, om alla gör sitt bästa förstås...

  Martin Hedberg
  martin.hedberg@sr.se

 • Kl 0415 ringde väckarklockan, flyg till Wien, buss till Bratislava med överförfriskade svenska herrar i Sverigekepsar.

  På bussen satte sig Marcus Krügers pappa bredvid mig faktiskt. Han hade tränat Marcus i Huddinge tills han var 12. Målinriktad redan som liten var han tydligen, den där Marcus.

  Pappan såg stolt ut och vem skulle inte vara det som hade en son eller dotter som får trä på sig landslagströjan.

  Väl framme vid hockeyarenan fick jag en chock.

  Jag hade blivit en maratonlöpare in spe. Se bilden ovan. Vet inte vem som ska vara nöjd eller missnöjd med förväxlingen. Maratonlöparen eller jag.

  Martin Hedberg
  martin.hedberg@sr.se

 • Hörde om nollgradigt snöblandat och motvind – här 20 vårsol kortärmat och kaffe på uteservering. Lunchbuffé på storhotell för 8 euro.

 • Har lagt ett bud på en läckert brun Mazda. Ägaren Ladislav är inte säker på årsmodell men han garanterar mätarställningen. Bara 19.000  och ärliga mil.

  Framvagnen är nästan ny och klockan går bra. Av metalliclacken återstår bara brunt men det går att putsa fram en blank yta lovar ägaren

  Vinterdäck på plåtfälg och inte ens en överliggande kamaxel ingår i köpet. Klädseln är ok och gummimattorna är nyligen tvättade.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista