LG Jansson Mora Karlskrona
Foto: TT. Collage: Radiosporten

L-G Jansson: De två SHL-klubbarna får kvalspela

L-G Jansson: "Karlskrona får ett litet elände i Örebro i kväll"
3:06 min

Med tre omgångar kvar av SHL-ishockeyns grundserie tror Radiosportens expert L-G Jansson att Örebro klarar sig undan ett nervigt kvalspel.

Kvällens för bottenstriden intressanta SHL-matcher:
Mora-Brynäs
Örebro-Karlskrona
Linköping-Rögle

SHL-jumbon Karlskrona kommer bli klart för SHL-kval i kväll (tisdag). Det tror Radiosportens ishockeyexpert L-G Jansson. KHK möter tolfteplacerade Örebro på bortais och blir i händelse av förlust under ordinarie tid helt klart för SHL-kvalspel.

– Det kommer att bli väldigt nervöst för båda lagen. Örebro har visat kvalitéer, emellanåt, som varit höga. Jag tror att Karlskrona får ett litet elände i Örebro i kväll, säger L-G Jansson.

För nästjumbon Mora väntar Brynäs på hemmais. Mora har tre poäng upp till Örebro strax ovanför kvalstrecket.

L-G Jansson tror att det blir kvalspel för Karlskrona och för Mora när de 52 grundserieomgångarna är färdigspelade.

– Jag tror att den tabellställning som är nu, den kommer råda när alla omgångar är spelade, säger L-G Jansson som tillägger:

– Både Mora och Karlskrona håller jag som bättre lag än de lag de kan få möta i kvalet. Jag tror att vi får se dem i SHL nästa säsong också.

Tidigare SHL-jumbon Rögle, nu på elfte plats i tabellen, kan på tisdagskvällen bli helt klart för SHL-spel kommande säsong om de besegrar LHC och tar två eller tre poäng.

Radiosporten direktsänder SHL-matcherna med start klockan 19.00 i P4. Samtliga matcher går även att höra i sin helhet här

Mer om SHL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".