Nils Lundkvist, Luleå Hockey
1 av 4
Nils Lundkvist, Luleå Hockey Foto: Erland Segerstedt/TT
Nils Lundkvist i NHL-draften 2018
2 av 4
Nils Lundkvist i NHL-draften 2018 Foto: Michael Ainsworth/AP
Luleå Hockeys Nils Lundkvist.
3 av 4
Luleå Hockeys Nils Lundkvist. Foto: Alf Lindbergh.
Nils Lundkvist, Luleå hockey
4 av 4
Nils Lundkvist, Luleå hockey Foto: Erland Segerstedt/TT

Luleås talang vill ta större kliv

3:50 min

Backlöftet Nils Lundkvist är född 2000 och har redan hunnit debutera i svenska hockeyligan, göra mål mot ärkerivalen och valts i NHL-draften.

Luleå Hockeys Nils Lundkvist var en av flera svenskar att väljas i årets NHL-draft som arrangerades i Dallas. Totalt gick han i första rundan omgång 28, och valdes av New York Rangers som spelar i världens bästa hockeyliga, NHL. 

– Det var en kväll jag aldrig kommer att glömma. Man sitter där och hör namn efter namn. Det fanns väl en gnutta möjlighet att få sitt namn uppropat i en första runda, men att bli draftat av en klubb som New York Rangers. Det var sjukt häftigt, berättar Lundkvist. 

Förra säsongen gjorde Lundkvist fem poäng på 30 matcher i svenska hockeyligan. I år är förväntningarna på att Piteåsonen som är född 2000, får större förtroende i Luleå-tröjan. 

– Jag har pratat med coacherna, det gäller att ha fötterna på jorden, göra det dagliga jobbet och inte sväva iväg nu bara för att man haft framgång i ett år, säger Lundkvist. 

 Amir Tajik, P4 Norrbotten
amir.tajik@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".