Timrås Sebastian Ohlsson till höger.
Timrås Sebastian Ohlsson till höger. Foto: Erik Mårtensson/TT.
Ishockey - SHL

Timråforwardens dom: Avstängd fem matcher

1:01 min

Sebastian Ohlssons stängs av i fem matcher efter tacklingen i gårdagens möte mellan Timrå IK och Luleå Hockey i SHL.

Under gårdagen tacklades Luleås Pontus Själin illa av Timrås Sebastian Ohlsson. Så pass illa att Själin blev liggande kvar på isen med en förmodad hjärnskakning.

Sebastian Ohlsson fick matchstraff för sin huvudtackling – och nu har disciplinnämndens dom kommit: den 21-årige forwarden stängs av i fem matcher och får böta 20 125 kronor.

– Det är trist, men den är ful. Det känner jag. Jag sätter laget i en dålig sits. Det var onödigt, sa Ohlsson till Hockeypuls efter matchstraffet.

Ytterligare två avstängningar har utdömts av disciplinnämnden efter gårdagens omgång; Luleås Austin Farley stängs av i tre matcher (samt 7 125 kronor i böter) för en crosschecking över halsen på Alexander Falk i samma möte.

Dessutom stängs Rögles Olle Liss av i tre matcher, och får böta 6 250 kronor, för sin knätackling på Moras back Viktor Amnér.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".