Luleå Hockeys Mattias Guter.
Luleå Hockeys Mattias Guter. Foto: Björn Larson Rosvall/TT

Frölundaspelare stängs av efter huvudtacklingen på Guter

1:00 min

Fyra spelare stängs av efter den utvisningstäta SHL-omgången på annandagen.

Fem spelare anmäldes till SHL:s disciplinnämnd efter annandagens SHL-omgång. Fyra stängs av.

Rögles målvakt Ville Kolppanen blir avstängd i två matcher för osportsligt uppträdande i matchen mot Örebro, men slipper böter. Det handlar om en gest där målvakten gned tumme och pekfinger mot varandra samtidigt som han pekar upp mot resultattavlan. En enig domarkår såg det och anser att det signalerar att domarna var köpta. 

HV71:s Kristofer Berglund döms till två matchers avstängning och böter på 17 188 kronor. Disciplinnämnden menar att Berglunds tackling mot Djurgårdens Daniel Brodin är respektlös och att skaderisken är stor. Även Brodin var anmäld men friades av disciplinnämnden.

Frölundas Mats Rosseli-Olsen stängs av. Norrmannen får sitta på läktaren i tre matcher och böta 20 000 kronor efter att ha tacklat Luleås Mattias Guter i huvudet.

Moras Matt Bailey fick matchstraff för knätackling redan efter fyra minuter mot Skellefteå. Kanadensaren stängs av i tre matcher och får böta 16 250 kronor.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista