SHL MORA IK-LULEÅ HF
1 av 3
Luleås Petter Emanuelsson efter 2-5 under söndagens SHL match mellan Mora IK och Luleå HF på Jalas Arena. Foto: Ulf Palm/TT
SHL MORA IK-LULEÅ HF
2 av 3
Luleås Petter Emanuelsson efter 2-5 under söndagens SHL match mellan Mora IK och Luleå HF på Jalas Arena. Foto: Ulf Palm/TT
SHL MORA-LULEÅ
3 av 3
Luleås Viktor Edström och Moras Erlend Lesund under söndagens ishockeymatch i SHL mellan Mora IK och Luleå HF i Jalas Aren Foto: Ulf Palm/TT

Målkalas när Luleå vann över Mora

1:59 min

Luleå är tillbaka i vinnarspåret efter bortaseger 7–4 mot ett slarvigt Mora.

En mentalt viktig seger för Luleå, som reste till Dalarna med tre raka förluster i bagaget. Lagets segerorganisatörer var bröderna Einar och Petter Emanuelsson, som gjorde tre mål i tredje perioden.

Det var annars tack vare ett osedvanligt slarvigt och generöst Mora, som gjorde att Luleå hade en ledning i SHL-matchen efter två perioder för att sedan dra ifrån i målprotokollet i den avslutande akten.

Faktum är att Luleås tre första mål kom till efter följande bjudningar och hårresande slarv av Mora.

Mora var ändå med målmässigt i matchen till början av tredje perioden. Men då avgjorde Luleå matchen genom att gå från 3–2 till 5–2 inom 62 sekunder. Målskyttar var bröderna Einar och Petter Emanuelsson.

När redan Moras Michael Haga sedan reducerade till 5–3, och väckte hopp bland hemmapubliken, svarade Einar Emanuelsson snabbt med att slå in 6–2 och saken var klar.

Luleå bröt en tung förlustrad och hänger nu på de övriga topplagen i lagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista