Luleå mot Brynäs i SHL.
1 av 4
Luleå mot Brynäs i SHL. Foto: Alf Lindbergh
Luleå mot Brynäs i SHL.
2 av 4
Luleå mot Brynäs i SHL. Foto: Alf Lindbergh
Luleå mot Brynäs i SHL.
3 av 4
Luleå mot Brynäs i SHL. Foto: Alf Lindbergh
Luleå mot Brynäs i SHL.
4 av 4
Luleå mot Brynäs i SHL. Foto: Alf Lindbergh

Tredje raka hemmaförlusten för Luleå

3:14 min

Trots att Luleå tog ledningen i matchen var bortalaget Brynäs snäppet bättre. Slutsiffrorna skrevs till 2-3.

Matchen inleddes i ett högt tempo men där båda lagen har de svårt att skapa några hetare målchanser, samt att det slarvades en del i mittzon. Som hemmalag försökte Luleå ta kommandot men Brynäs lyckades stänga ytorna och bjöd inte på några centimeter.

Istället skulle målen först komma i mittenperioden och det var Luleå som inledde målskyttet genom Joel Mattsson där Emanuelsson stod för ett fint förhandspel och lade en sidledspassning som inte Joachim Eriksson lyckades rädda. Dock skulle målet tända till gästerna från Gävle och Brynäs lyckades kvittera då pucken, i en konstig puckbana hittade Joel Kellmans klubba. Brynäs fick mer energi av målet och gick ifrån både till 1-2 och 1-3. Hemmalaget stod på hälarna och där gästerna lyckades få ut sina motståndare mot sargerna.

- Vi kom ut hyfsat i första perioden och där tycker jag att vi är det bättre laget. Sen släpper vi in tre mål i andra som blir avgörande när vi inte vi inte kan få in puckar själv, säger en besviken Jesper Sellgren.

I tredje perioden hade Luleå två powerplay men Brynäs spelade på ett övertygande sätt i den spelformen och där man höll bra koll på sina motståndare. Det var först efter powerplay försöken som Luleå reducerade genom Nils Lundkvist. Trots ett större tryck mot slutet lyckades man inte komma närmare i målprotokollet och matchen slutade 2-3 till Brynäs.

- De skapar sina lägen i powerplay och vi är som yra höns i försvaret. De får lägen på lägen i slottet och till sist ringer de, säger Jesper Sellgren.

Nästa match för Luleå är på lördag mot Djurgården på hemmais.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista