L-G Jansson: Färjestad och Luleå går till SM-final

4:03 min

Det är semifinalklart i SM-slutspelet i ishockey. Färjestad möter Djurgården och Luleå möter Frölunda. Radiosportens expert Lars-Gunnar Jansson tippar här nere hur det kommer gå.

Färjestad-Djurgården

Så het är semifinalen: Det blir en spännande matchserie. För det finns en tradition av möten mellan lagen och dessutom gillar inte lagen varandra så jättemycket. 

Det talar för Färjestad: Två saker som talar för Färjestad är att de vann serien överlägset och spelar fin anfallshockey. Och nu när man tagit sig förbi häxkitteln över sju matcher mot HV71 tror jag oket släpper från axlarna och de blir livsfarliga. I min bok är Färjestad favoriter.  

Det talar för Djurgården: De slår ur underläge. De har kanske ligans bästa målvakt för tillfället i Adam Reideborn. De har en förstakedja som är väldigt giftig och svår att möta. Men övriga formationer har inte levt till vad de behöver göra. 

Till SM-final: Färjestad

Luleå-Frölunda

Så het är semifinalen: Det blir en intressant tränarkamp mellan Bulan Berglund och Rönnberg. Två vinnarskallar på olika sätt, Rönnberg kan bli deppad och tjurig och visa missnöje med domslut, Bulan Berglund är högljudd och driver på både domare, lirare och motståndare. Där blir det en fajt mellan dem.

Det talar för Luleå: Luleå är favoriter eftersom de spelat bra över hela serien. Luleå har jättebra lag och har kommit in i en vinnande trend. Att Karl Fabricius kan vara med ännu så länge och fått en nytändning gör att Luleå är rejäla favoriter hos mig. 

Det talar för Frölunda: Att Luleå vilat längre talar inte för Luleå. Matcher är en färskvara, det är inte samma sak som träning.

Till SM-final: Luleå

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista