Ishockey - SM-slutspelet herrar

Dramatiskt avslutning när Luleå vände och vann

1:39 min

Med två minuter kvar av tredje perioden tog Luleå ledningen och kunde sedan fastställa slutresultatet till 3-1. Därmed är matchserien nu reducerad.

Det var Luleå som snabbt satte tonen i semifinal match tre. Trots många målchanser var det Frölunda som gick till pausvila med 0-1 ledning. 

Andra perioden var identiskt med första där Luleå skapade ett flertal farliga målchanser. Det var dock Norrbotten mot Göteborgarnas målvakt Johan Mattson och period två blev mållös. 

I den tredje perioden var känslan att Frölunda hade kontroll på matchen, till en början. Luleås forcerade på mål vilket också resulterade i 1-1 genom Jack Connolly. Sedan tog Luleå kontroll över tredje perioden och till slut kom det.

– Vi malar ner de hela tiden. Vi är det bättre laget. Till slut måste målet komma, det är ologiskt om man inte får in den, berättar Jesper Sellgren. 

Frölunda hade fem utespelare kring egen målbur, men inte ens det räckte till slut. Jesper Sellgren satte pucken i nät efter stor dramatik och tog Luleå tillbaka i semifinalserien som nu står 1-2 i matcher för Frölunda. 

– Det var kalabalik framför deras mål. Målvakten var helt ur position. Vi la puckar på puckar, jag försökte bara hitta en lucka, säger Sellgren efter målet. 

Niklas Olausson fastställde sedan slutresultatet till 3-1 i tom målbur. Matchserien vänder nu till Göteborg och match fyra spelas på lördag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista