Luleå besegrade Skellefteå i fartfyllt möte

2:05 min

Efter en fin aktion av Philip Broberg var det Skellefteå AIK som tog ledningen. Luleå skulle dock vända och vinna tillställningen med 3-1.

Matchen inleddes i ett högt tempo där båda lagen vill sätta sin prägel omgående. Trots att det var en träningsmatch var det en fartfylld tillställning publiken fick bevittna och första målet skulle göras av gästerna. Från egen zon kunde Philip Broberg åka helt ostört på vänsterkanten, lägga in pucken framför Luleå-målet och tack vare en turlig studs på en Luleåspelare lyckades pucken hitta nätmaskorna och ställa Joel Lassinantti.

Luleås replik skulle först komma i mittenperioden i deras första powerplay i matchen. Efter ett fint spel och trafik framför målvakten i Skellefteå kunde Isac Brännström trycka in kvitteringspucken i sin första hemmamatch inför sin nya publik.

Kort därefter skulle Filip Hållander komma helt fri men Oskar Östlund stod för en jätteräddning. Spelet fortsatte sedan vara jämnt och matchen hade ett likaläge inför den avslutande perioden.

– Jag fick en pass av Robin (Kovacs) in mot mitten, fintade skott och trär in den. Gränsfall kanske att han (målvakten) hade pucken men domaren dömde mål idag så de var skönt, säger Isak Brännström.

I den tredje och sista perioden fortsatte intensiteten vara hög. Skellefteå hade lite övertag i spelet men det var Oscar Engsund som skulle ge hemmalaget ledningen med 2-1 när halva perioden återstod. Engsund skickade in pucken med en lättare backhand mot målet men SAIK-målvakten missbedömde puckriktningen fel och fick se pucken retfullt gå förbi plockhandsken och in i mål.

Bortalaget hade svårt att komma fram till några farliga lägen efter det och trots tagen timeout lyckades man inte kvittera. Istället skulle Filip Hållander sätta 3-1 i tom kasse vilket också blev slutresultatet. Direkt efter slutsignalen visade båda lagen stor irritation mot varandra i en annars snäll match där domarna fick sära på lagen.

Isak Brännström var nöjd med matchen och presenterades också inför sin nya hemmapublik.

– Ska väl erkänna att jag var lite nervös. Var första matchen i sin hemmaborg så de är klart att man ville visa upp sig från sin bästa sida. Men jag har blivit bra omhändertagen och trivs jättebra, säger en nöjd Isac Brännström.