Ishockey - SHL

Fabricius premiärmålskytt när Luleå vann: “Vi hade bud på mer”

1:45 min

SHL är igång och det med besked. Luleå hockey tog sin åttonde raka premiärseger, denna gång mot Växjö Lakers med siffrorna 3-1.

Luleå Hockey stod för en imponerande insats i hemmapremiären av SHL mot toppkandidaten Växjö Lakers via en stabil 3-1-seger. Som så många gånger förr, gick norrbottningarna vinnande ur slaget mot smålänningarna.

En premiärmatch som inte bara innehöll nyförvärv som de finska världsmästarna Arttu Ilomäki och Juhani Tyrväinen, utan också bjöd på samma trygga grundspel av ett hårt kämpande Luleå Hockey.

- Vi spelar bra idag, vi är där vi vill vara och vi kontrollerar matchen egentligen från start till mål, säger Luleå Hockeys Karl Fabricius.

Det var inte den mest glänsande och finspelade matchen publiken i Luleå har upplevt, men innehöll många trygga besked framöver. I Jesper Sellgrens frånvaro sken Nils Lundkvist upp som en sol, Lassinantti var briljant och Petter Emanuelsson fick göra, ett av säsongens i alla fall, snyggaste mål.

- Det var skönt med en seger, nu har man premiären avklarad också, förklarar en av målskyttarna Karl Fabricius.

Växjö Lakers kom inte alls upp i nivå och trots att det finns lovande talang i nyförvärvet Forsbacka Karlsson, har smålänningarna mycket att jobba med efter sin totalt renoverade trupp inför säsongen 2019/20.

Målskyttar:

11' 1-0 Karl Fabricius, Luleå Hockey.

25' 2-0 Niklas Olausson, Luleå Hockey.

40' 3-0 Petter Emanuelsson, Luleå Hockey.

53' 3-1 Marcus Davidsson, Växjö Lakers.