Ishockey - SHL

Effektivt Luleå besegrade LHC på hemmais

1:38 min

I en snäll tillställning var Luleå ruggigt effektiva och såg till att det inte blev några nerver i matchen mot Linköping. Luleå gick segrande ur striden med 4-1.

Trots att det var en tempofattig inledning som bjöds publiken på fina målchanser. Jack Connolly bommade först en straff men kort därefter kunde Luleå ta ledningen genom Petter Emanuelsson tack vare ett pucktittande Linköping. Inte blev det bättre för gästerna när Jonas Berglund utökade ledningen till 2-0 två minuter senare. Trots att Linköping var i underläge så var man det spelförande laget och man fick lite kontakt när man gjorde 2-1 i powerplay. Dock hade Luleå en växel till och gjorde 3-1 när det återstod 14 sekunder av första perioden.

- Vi pratade inför matchen att vi skulle driva hårt och få skott mot mål och det är väl det som händer egentligen på målet, säger en av målskyttarna Jonas Berglund.

I mittenperioden tog hemmalaget tag om taktpinnen och skulle sedan inte släppa den. Linköping hade stora problem att ta sig ut ur egna zonen och när man väl åkte framåt stod Luleå-försvaret likt en mur. När halva perioden var spelad avlossade Fredrik Styrman ett skott från blålinjen och en skymd Jacob Johansson, målvakt i Linköping, fick se pucken hamna i nätmaskorna.

I matchens sista period kontrollerade Luleå tillställningen fullständigt. Hemmalaget visade varför man är kända för sitt försvarsspel och höll undan sina motståndare. Matchen slutade 4-1 och därmed är Luleå fortsatt obesegrade efter tre matcher på hemmais.

- Kampmoralen och spelet en mot en är mycket bättre idag än senast så det gäller att ta med sig dem bra grejorna och bygga vidare till på lördag, säger Jonas Berglund.