NHL

Filip Forsberg firas efter att ha gjort mål mot Winnipeg.
Filip Forsberg firas efter att ha gjort mål mot Winnipeg. Foto: Jason Halstead/AFP

Svenskar i fokus när Nashville ordnade en sjunde match

Med två mål vardera ordnade Nashvilles svenskar Viktor Arvidsson och Filip Forsberg på egen hand en sjunde och avgörande kvartsfinalserien mot Winnipeg (4–0) i Stanley Cup.

Forsbergs 3-0 blev matchens snackis. Med en akrobatisk klubbvrickande manöver drog svensken pucken mellan sina egna ben för att sedan retligt löst slå den via målvakten Connor Hellebuyck i kassen.

– Jag försökte bara få i väg skottet så snabbt som möjligt och den där varianten kändes som den bästa i det läget, säger Forsberg till NBC Sports, enligt Expressen.

Förutom målen gjorde Forsberg och Arvidsson varsin assist. Deras kedja, med Ryan Johansen också, svarade för åtta poäng sammanlagt.

För fjolårsfinalisten Nashville var det en vinna-eller-försvinna-match. Vid förlust väntade semester eller VM-spel.

Men i stället för ett avvaktande spel, för att misstag kunde kosta dem en semifinalplats, bjöd man på en bländande uppvisning signerad Arvidsson och Forsberg.

– Alla tror på varandra i laget och så har det varit hela säsongen. Så jag är inte alls förvånad över vårt spel, säger han i tv-intervjun.

Den avgörande matchen spelas i Nashville natten till fredag.


Winnipeg-Nashville 0-4 (0-1, 0-1, 0-2)

Nashville: Viktor Arvidsson 2 (5) (Filip Forsberg 1), Filip Forsberg 2 (7) (Arvidsson 1). 

Det står 3-3 i matcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista