Foto: Mark Humphrey / AP
Foto: Mark Humphrey / AP

Forsberg sågar egna insatsen: ”Riktigt dålig”

1:48 min

Han landade i VM-staden Prag i fredags morse. Samma kväll spelade Filip Forsberg i TreKronors förstakedja i premiärmatchen mot Tjeckien - och var "riktigt dålig".

Ja, det där sistnämnda är Filip Forsbergs eget omdöme efter 6-5-segern (e. förlängning och straffar) mot värdnationen Tjeckien i ishockey-VM:s premiärmatch.

– Jag var riktigt dålig i dag. Det var synd om Loui (Eriksson) och (Anton) Lander i dag. De fick ju spela själva i dag. Det ska bli skönt att få en träning och kommaigång lite bättre i benen.

 Är det jetlag eller?

 – Nä, jag vet inte vad det var. Jag vill inte skylla på det heller, men jag har flygit mycket och omställningen till stor rink påverkar en del. Jag måste spela bättre helt enkelt och försöka hjälpa de andra.

 Filip Forsberg fick vara med om en märklig premiärmatch där Tre Kronor ledde med 4-2 en bra bit in i tredje perioden. Då rasade allt samman och Tjeckien vände till 5-4 inför extatiska hemmafans.

 – Det är klart att vi inte är nöjda med att vi tappar det, men samtidigt är det riktigt starkt att få in 5-5 och sen kunna vinna på straffar. Det är det vi får ta med oss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista