DigiListan i Europa

Varje vecka redovisas en aktuell hit från ett annat Europeiskt land. Aktuell listplacering från respektive land bygger på downloadstatistik från Nielsen Sound Scan.

 • Medan låtar som "Din Soldat" och "Success" spridit solsken här i Sverige i sommar har det på andra sidan Fjällkedjan varit helt andra hits som fungerat bäst. I veckans Europapunkt kollar vi helt enkelt in sommarhitsen fra... Norge!

  Låtar i klippet:
  Anders Nilsen – Salsa Tequila
  3Logy – The Banjo
  Admiral P - Engel
  Gabrielle – 5 Fine Frökner

 • Getter Jaani och Koit Toome har båda förflutet som Estlands representanter i Eurovision Song Contest, men de gör också låtar tillsammans. I sommar har de fått sin andra riktiga dunderhit i hemlandet med låten "Rannamaja". Just nu ligger den etta på den estländska radiolistan.

 • Reggaetonartisten J Balvin från Colombia har just nu den populäraste låten av alla i Grekland. Hur gick det till? Förklaringen är ett samarbete med sångerskan Eleni Foureira, som efter framträdande på landets stora TV-gala blivit etta på listan där.

  Grekiska topp 3:
  1. J Balvin Feat. Eleni Foureira - Tranquila
  2. Lilly Wood & The Prick & Robin Schulz - Prayer In C
  3. Mr. Probz - Waves (Robin Schulz Remix) 

 • Pojkbandet Auryn är döpta efter en karaktär i The Neverending Story, men kommer den egna sagan att bli lika stor som den? Den här veckan går gruppens nya låt "Puppeteer" rakt in som tvåa på den spanska motsvarigheten till DigiListan, en lista där Enrique Iglesias "Bailando" toppat i princip hela sommaren.

 • Ett udda samarbete mellan rapkollektivet Club Dogo, och den mer balladsjungande San-Remo-vinnaren Arisa toppar just nu DigiListans motsvarighet i Italien. En vecka tog det bara för gemensamma "Fragili" att nå nummer ett.

  Italiens topp 3 just nu...
  1. Club Dogo Feat. Arisa - Fragili
  2. Kiesza - Hideaway
  3. Francesco Renga - Il Mio Giorno Più Bello Nel Mondo

 • Andreas Bourani har i sommar fått den kanske största listhiten i Tyskland med "Auf Uns", en låt med stråkar som genomgående instrument. Just nu är den nummer två, och även veckans etta, Mark Forster Feat. Sido "Au Revoir" har stråkinstrument som inslag.

  Tyska topp 3 just nu:
  1. Mark Forster Feat. Sido - Au Revoir
  2. Andreas Bourani - Auf Uns
  3. Marlon Roudette - When The Beat Drops Out

 • Förra sommaren gjorde Maitre Gims från Pariskollektivet Sexion D'Assaut succé på den franska listan med låtar som "Bella" och "Je Me Tire". I år är det forna bandkollegan Black M som fått den stora sommarhiten med sin "Sur Ma Route".

 • Sångaren Dotan har släppt musik i flera år, men klättrar just nu snabbt på topplistorna i Holland med det som kan bli hans stora genombrott. Låten "Home" toppar bland annat deras motsvarighet till DigiListan i P3.

 • Efter att ha kommit tvåa i norska mellon förra året fick Adelén sitt genombrott även i Sverige med låten "Bombo". Nu har sångerskan fått ta plats på den officiella VM-plattan med nya spåret "Olé".

  Norska topp 3 just nu:
  1. Seinabo Sey - Younger (Kygo Remix)
  2. Sia - Chandelier
  3. Adelén - Olé

 • Sångerskan Demy har släppt 10 singellåtar sedan 2011, och nästan alla har hamnat topp 10 på den grekiska motsvarigheten till DigiListan. Nu är hon åter aktuell med nytt spår och går in som veckans högsta nykomling på deras motsvarighet till vår lista.

 • Förra året hade han hit med "Whatever", nu har pandarapparen Cro fått en ännu större hit hemma i Tyskland. Låten "Traum" toppar DigiListans tyska motsvarighet just nu, före bland andra Calvin Harris.

  Tysklands topp 3:
  1. Cro - Traum
  2. Andreas Bourani - Auf Uns
  3. Calvin Harris - Summer

 • I stora delar av Europa är Conchita Wurst den här veckan högst placerade Österrikare på topplistorna. Men, i hemlandet är det ett band från Salzburg, döpta efter en dvärgplanet, som ligger närmast toppen. The Makemakes "Million Euro Smiles" är just nu trea på den officiella listan i Österrike.

 • Det blev ingen final för Estland i Eurovision Song Contest, och även i hemlandet har årets bidrag fått se sig omsprungen på listorna av ett annat bidrag från tävlingen. Tallinbandet Traffic ligger just nu trea på landets Topplista med den Beethovenklingande titeln "Für Elise".

 • Rapparen Katastrofe har under tidiga våren legat topp 20 i Norge så pass att han sålt guld. Låten handlar om charterresor och går under namnet "Bleik Og Sur".

  Låtarna som funkar i Norden just nu:
  Norge: Katastrofe Feat. Staysman & M.M.B. - Bleik Og Sur
  Danmark: Hedegaard - Happy Home
  Finland: Nopsajalka - Lupaan Olla

 • På den tyska motsvarigheten till DigiListan står flera rappare för den snabbast klättrande produktionen. Eko Fresh, Frauenarzt & Manny Marc går rakt in som 4:a den här veckan med "Joko Diss", ett spår med koppling till en TV-show där programledaren heter Joko.

  Tyska topp 3 just nu:
  1. Clean Bandit Feat. Jess Glynne - Rather Be
  2. Pharrell Williams - Happy
  3. Mr. Probz - Waves

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista