• ”Julen som den är och som den borde vara” är årets tema i direktsända Julaftonsmorgon med Kjell Albin Abrahamson. Gästerna professor Jonas Frykman, biskop Antje Jackelén, matskribenten Hann Tunberg och Johanna Saunders från stadsmissionen samtalar med programledaren och varandra om skillnaden mellan vår bild av julen och verkligheten. I programmet deltar också fem av SRs utrikeskorrespondenter och dessutom bjuder Radioteatern på tjuvöppning av en julklapp för julaftonsmorgonens lyssnare.

 • Radioföljetongen

  - Jag har alltid älskat lyckliga slut, trots att de är kontroversiella, säger Sara Kadefors som har skrivit årets Julsaga i P1. Som författare har man ju privilegiet att skapa den värld man skulle vilja ha!
   
  Årets Julsaga är en berättelse som låter oss bli de människor vi skulle kunna vara. Sara Kadefors Julsaga handlar om hur magi kan uppstå också när allting tyder på att en total katastrof närmar sig.

 • Julafton

  För sjuttonde året i rad delar Kulturradion ut ljudklappar till lyssnarna på julafton. I år har Kerstin Berggren bjudit in skådespelarna Gunilla Röör och Helge Skoog, sångerskan Jelena Jangfelt Jakubovitch och kompositören Gunnar Edander till den vackra julstudion och de ska tillsammans associera kring ljud och dela ut ljudklappar till lyssnarna.

 • Julafton

  Julevangeliet läses enligt Lukas, andra kapitlet verserna 1-21 av 1917 års bibelöversättning. Uppläsning av författaren och bildkonstnären Stig (Slas) Claesson. En inspelning från 1986.

 • Plötsligt vänds världen upp och ner. Marie Curie stiger fram och visar sina självlysande händer, en ledsen varg dyker upp i hink med pärlor, en fjärilssvärm landar på en sotig flickas ansikte.

  Vi som är för gamla för tindra framför julgranen kan behöva lite hjälp med förtrollningen.Ska man ropa i skogen efter Bröderna Grimm eller räcker det att bara längta lite långsamt?

 • Av David Silva

  En musikdokumentär om en röst fylld av kraft, längtan och hav.

  Den 17 december 2011 tystnade Kap Verdes mest kända röst för alltid. Jakob Munck och David Silva åker till Cesária Évoras kvarter i den lilla hamnstaden Mindelo och berättar historien om "barfotadivan". Om hennes väg från fattigdom till världens stora musikscener. De träffar dem som kände, spelade och jobbade med henne. Går det att överskatta hennes betydelse för Kap Verde som musiknation? Var fann hon inspiration och vad var det som gjorde att hon lyckades sätta Kap Verde på musikkartan? 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista