• Vad är det som får oss att engagera oss för våra medmänniskor? Handlar det om något så enkelt - och ändå så svårt - som solidaritet?

 • Svenska Storheter

  Skådespelaren Stina Ekblad är född i Finland, utbildad i Danmark men firad i Sverige. Följ Stina Ekblad i vardagen, i livet och genom karriären hittills.

  – Efteråt har jag lite cyniskt konstaterat: att få en Guldbagge är ingen konst, det svåra är att få en roll. En roll som kan ge en guldbagge.

 • Kluvet Land Annandagsmorgon i P1

  När samhället drar sig tillbaka så träder nya krafter in för att klippa gräset och rycka ut med brandkåren och hålla affären öppen. Det är landsbygdsborna själva som jobbar gratis för att få saker att hända och kanske är det en förutsättning för att kunna bo kvar. Men var går gränsen - hur hårt ska man behöva slita?

 • Annandagen

  Han frös sig igenom en vinter i pulkabacken när han bara hade råd med ordentliga vinterkläder till barnen. Han vänder på slantarna för att ibland ha råd med tacos till fredagarna. Han går till kyrkan för att ha råd med mat på bordet, i väntan på nästa försörjningsstöd från socialen. Möt Peter, 47 år och ensamstående pappa med egen vårdnad om två barn och arbetslös sedan 2008.

 • Raoul Wallenberg

  Raoul Wallenberg hjälpte under sista halvåret av 1944 tusentals judar i Budapest att undkomma tyska och ungerska nazisters utrotning. Han fängslades i januari 1945 av ryssarna och dog enligt ryska uppgifter två år senare i fängelset. Men vem var han? Vad drev honom och varför har hans öde aldrig blivit till 100 procent klarlagt?

  Författarna Ingrid Carlberg och Bengt Jangfeldt som båda skrivit böcker om Raoul Wallenbergs liv och gärning samtalar med Rigmor Ohlsson om mannen vars öde aldrig slutar att fascinera.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista