• Nu har Hansons Hörna funnits på webben i fem säsonger och det är dags för en summering. Som tidigare år gör jag det i form av minnesbilder och tar lagen i den ordning de lyckades denna säsong och givetvis de båda nykomlingarna Värmdö och Åkers Hockey.

  Innan jag går in på respektive lag kan jag konstatera att serie D 2009/2010 med tolv lag var mer intressant att följa än denna säsong med ”endast” tio lag.

  Grundserien är ok om man frånser det orättvisa med tre möten som skapar obalans i borta/hemma matcher. Katastrofen är en fullständig ointressant fortsättningsserie med bara sex lag och tio matcher som är färdigspelad redan i slutet av februari.

 • Den näst sista omgången blev mycket spännande för Huddinge, Karlskrona och Tingsryd.

  Huddinge vann övertygande mot Vita Hästen i en match som var klar 10 och 14 minuter före de övriga två matcherna. Under den tiden fanns länge hopp för Huddinge att sista matchen mot Karlskrona skulle bli direkt avgörande för vilket av lagen som skulle ta den andra platsen till Allsvenskan när Troja/Ljungby fått sin.

  Under samma tid var Karlskrona klar för Allsvenskan under några minuter. Samtidigt såg det ut som om Tingsryd inte skulle ha några chanser i sista omgången. Tingsryd lyckades vända underläge 3-5 till 5-5 de sista fem minuterna och så var laget med och slogs om en Allsvensk plats igen.

  Förutsättningen inför den sista omgången är att om Karlskrona vinner är den Allsvenska platsen deras. Tingsryds chans ligger i att Huddinge tar minst två poäng mot Karlskrona samtidigt som laget vinner sin match mot Troja/Ljungby.

  Huddinge har en liten chans att komma trea i serien. Förutsättningen är att laget vinner sin match samtidigt som Tingsryd förlorar sin. En tredje plats kan bli värdefull om något av de Allsvenska lagen drar sig ur serien.

 • Kvalserien till Allsvenskan har bara två omgångar kvar och om två dagar spelas den sista omgången.

  Troja/Ljungby är tillbaka i näst högsta serien igen. Karlskrona ligger inför denna omgång på andra plats i tabellen på 15 poäng och bakom jagar Tingsryd på 14 poäng och Huddinge på 11 poäng.

  Karlskrona möter Troja/Ljungby vars enda morot just nu är genomföra kvalserien utan förlust. Tingsryd möter Asplöven som bara har en enda vinst och motivationen är att slippa sista platsen. Huddinge möter Vita Hästen som sporras av att få revansch för förlusten med 6-1 i första mötet.

  Det troliga är att när omgång 9 är klar kommer kampen om andra platsen att stå mellan Karlskrona och Tingsryd.

 • När det återstår tre omgångar får vi följande information av tabellen efter sju omgångar:

  Troja/Ljungby är i praktiken redan klar för spel i Allsvenskan nästa säsong. Karlskrona, Huddinge och Tingsryd slåss om den andra platsen i Allsvenskan. Vita Hästen och Asplöven är avsågade och får spela i Ettan även nästa säsong.

  Karlskrona möter i sin hemmahall Vita Hästen som inte har något annat än äran att spela om. Hemmalaget har råd att förlora, men blir det vinst, har laget skaffat sig ett mycket bra läge inför de två avslutande omgångarna.

  Huddinge möter Tingsryd hemma i Björkängshallen. Förloraren i den matchen är inte avhängd men har betydligt förminskat sina chanser att ta sig till Allsvenskan.

 • Kvalserien till Allsvenskan startade sin andra halva för tre dagar sedan. Det är fyra omgångar kvar och det höga tempot gör att hela serien är färdigspelad om åtta dagar.

  Huddinge inledde serien med tre raka vinster. Asplöven från Haparanda var första laget som besegrade Huddinge. Därefter kom ytterligare två förluster i dubbelmötet mot Troja/Ljungby.

  Huddinges tränare Fredrik Mälberg sade i sin senaste intervju med mig att nu måste laget vinna resten av sina matcher för att det skulle kunna bli spel i Allsvenskan nästa säsong. Jag tror han har rätt och det betyder att revansch mot Asplöven uppe i Haparanda är ett måste, annars är risken stor att det blir ytterligare en säsong i Ettan.

 • Kvalserie D avgjordes redan i förra omgången, då det blev klart att Värmdö och Åkers flyttas upp till Ettan och Botkyrka och Väsby flyttas ner till Tvåan.

  Värmdö och Åkers avgjorde för egen hand sina matcher i sista slutminuterna. Värmdö höll ställningen 1-1 mot Botkyrka trots massivt tryck i slutminuterna. Åkers besegrar Haninge genom att vända underläge 1-2 till vinst 3-2 på 28 sekunder när några minuter återstår av matchen.

  Värmdö och Åkers möts i sista omgången och där gäller det vilket lag som blir seriesegrare.

  De båda lagen Väsby och Botkyrka möts också i sista omgången och där gäller det placering tre som kan visa sig viktig i den händelse att något lag drar sig ur division 1.

  I serie C innebar Lidingös vinst mot Söderhamn/Ljusne att Valbo plötsligt kan ta sig tillbaka till Ettan om laget vinner hemma mot Skedvi/Säter. Lidingö tar i sista omgången i sin hemmahall emot seriesegraren Falu IF.

 • Halva kvalserien till näst högsta serien är avklarad. Granskning av tabellen visar två tydliga tendenser.

  Troja/Ljungby, som tvingades spela i kvalserien för att laget hade sex mål sämre målskillnad än Sundsvall, har dragit ifrån de övriga fem lagen. Avståndet till Huddinge, som också ligger ovanför strecket, är redan sex poäng.

  Samtliga lag har fortfarande chans att ta den andra platsen som leder till spel i Allsvenskan. Skillnaden mellan Huddinge på andra och Asplöven på sista plats är endast fyra poäng.

  Huddinge, som är Stockholmsishockeyns hopp, inledde storstilat med tre raka vinster. I den fjärde matchen kom en förarglig förlust på hemmais mot Asplöven. Laget gör därefter på bortais en bra match mot serieledarna Troja/Ljungby som slutar med en uddamålsförlust.

  Huddinge hoppas kunna få revansch mot Troja/Ljungby när lagen möts igen när serien vänder.

 • Detta är kvalseriens näst sista omgång och för Haninge är det lagets sista match. I den förra omgången blev det klart att Väsby tvingas ner till Tvåan.                                        

  Botkyrka, som är det andra laget från Ettan som försöker kvala sig tillbaka, har ett mycket utsatt läge. Laget måste vinna sin hemmamatch mot Värmdö och är dessutom beroende av att Haninge vinner sin bortamatch mot Åkers.

  Sista omgången kommer att bli helt betydelselös om Värmdö och Åkers vinner sina matcher för då är lagen redan klara för spel i division 1 nästa säsong.

  Det blev en spännande omgång, där en match avgjordes i slutskedet på 28 sekunder och den andra matchen avgjordes med hjälp av straffar.

  I serie C spelar Lidingö sin fjärde bortamatch i rad när laget möter Söderhamn/Ljusne. 

 • Kvalserien till näst högsta serien spelar sin femte omgång och redan på söndag vänder serien. Omgång 4 bjöd på två överraskningar där lagen nederst i tabellen fick full pott.

  Asplöven från Haparanda vann på bortais mot Huddinge med 5-4 som därmed fick lämna över första platsen till Troja/Ljungby. Karlskrona besegrade på hemmais inför 3452 Tingsryd med 2-1 och tog sina första tre poäng.

  Inför denna omgång ligger Huddinge på andra plats på åtta poäng och möter serieledande Troja/Ljungby som bara tappat en poäng i kvalserien så här långt och har ett försprång på tre poäng.

  Vinner T/L skaffar sig laget ett bra försprång i tabellen. Om Huddinge tar poäng i någon av matcherna i dubbelmötet mot T/L skulle det vara en stor framgång.

 • Kvalserien går in i sitt slutskede och är i mål om fem dagar, när sista omgången spelas 30 mars.

  Än en gång känns det trist med denna haltande kvalserie, där Haninge har spelat klart redan på söndag medan de fyra övriga lagen spelar sin sista match tre dagar senare.

  Värmdö som står över denna omgång har skaffat sig ett förnämligt utgångsläge inför de två avslutande omgångarna där en vinst till räcker för att laget skall ta sig till Ettan.

  Åkers tog tre viktiga poäng när laget avgjorde när endast 39 sekunder återstod av sista perioden på bortais mot Väsby. Vinner laget i sin hemmahall mot Botkyrka räcker det med ytterligare en vinst så blir det spel i Ettan nästa säsong. 

  Min bedömning är att varken Väsby eller Haninge har någon möjlighet att ta sig till Ettan.

  I serie C spelar Lidingö bortamatch mot Valbo. Skall det ytterligare tre poäng?

 • Kvalserien är redan inne på sin andra halva. Tyvärr blir serien haltande ända fram till sista omgången som spelas den 30 mars. Inget av lagen är avsågade så här långt, utan alla fem lagen har fortfarande chans att belägga några av de två första platserna, som gör att det blir spel i Ettan nästa säsong.

  Värmdö som inledde med tre raka segrar innehar första platsen på tio poäng trots att laget förlorande i förra omgången mot Åkers. Bakom jagar Botkyrka på åtta poäng samt Haninge, Åkers och Väsby som alla har sex poäng.

  Om Värmdö vinner mot Haninge skaffar sig laget ett utmärkt läge. Botkyrka står över så Värmdös ledning kan bli hela fyra poäng eller till och med fem om inget av lagen Väsby-Åkers är segrare vid full tid.

  I serie C står Lidingö över denna omgång.

 • I och med att förra omgången spelats har alla sex lagen i serien spelat tre matcher och framåt kommer serien att vara i fas ända till sista omgången 8 april.

  Huddinge har fått en kanonstart och toppar efter tre omgångar tabellen tillsammans med Troja/Ljungby på åtta poäng.

  I omgång 4 möter Huddinge Asplöven från Haparanda. Huddinges tränare Fredrik Mälberg uttryckte efter matchen mot Karlskrona en viss oro inför hemmamatchen mot norrlandslaget.

  Är Fredriks oro befogad eller lyckas Huddinge behålla sin första plats ännu en omgång?

 • Tingsryd och Troja/Ljungby har redan hunnit med tre matcher, medan de övriga fyra lagen spelat två matcher.

  Dessa båda lag har redan spelat sin match i kvällens omgång och när nedanstående matcher spelats kommer serien att vara i fas igen. Det är högt tempo i kvalserien till Allsvenskan där tio omgångar skall vara färdigspelade den 8 april.

  Huddinge har fått en lovande start med en trepoängare mot Vita Hästen och en tvåpoängare mot Tingsryd. I sin tredje match möter Huddinge Karlskrona som i förra omgången på bortais pressade Vita Hästen men fick se sig besegrade i förlängningen.

 • Kvalserien går in i sin andra halva. Nu kommer serien att halta fram till den sista omgången som spelas den 30 mars.

  När halv serien spelats har samtliga lag i serie D fortfarande möjlighet att komma bland de två första i tabellen och få spela i Ettan säsongen 2011/2012.

  Värmdö är det lag som lyckades bäst i första halvan med tre vinster och en förlust som gör att laget toppar tabellen på nio poäng. På sex poäng Haninge och Åkers. Botkyrka har fem och på sista plats finner vi Väsby på fyra poäng.

  Botkyrka och Väsby, som är de båda lagen från säsongens division 1, måste ta poäng i denna omgång om de vill vara med om att slåss om de två platserna till Ettan.

  Kommer Lidingö att ta sina första poäng i serie C?

 • Det blir en lite rörig start i kvalserien. De båda lagen från Allsvenskan tjuvstartade kvalserien med omgång 1 där Troja/Ljungby på bortais besegrade Tingsryd med 4-2. De två återstående matcherna i den omgången spelas först på måndag mellan Vita Hästen–Asplöven och Karlskrona–Huddinge.

  Stockholmshockeyn har stora förhoppningar på att Huddinge skall ta sig till Allsvenskan, där det just nu inte finns ett enda lag från Stockholm. Huddinge fick en bra start när de i sin första match vann med 6-1 mot Vita Hästen.

  Huddinge möter i sin andra match Tingsryd som redan hunnit med två matcher med förlusten hemma mot Troja/Ljungby och vinsten uppe i Haparanda mot Asplöven med 2-0.

  Att det kommer att bli jämt i kvalserien bevisas av att det i alla tre matcherna i omgång 3 var ett oavgjort resultat vid full tid. Två matcher avgjordes i förlängning och en genom straffar.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista