• Krönika

  Söndagen den 19 februari är det färdigspelat för fyra av de tio lagen i serie D. I AllEttan Mellan har tre av de fyra lagen som tog sig till den serien, spelat så bra att det blir en fortsättning i form av Play Off mot kvalserien till Allsvenskan.

  I Fortsättningsserien är tre av lagen redan klara för spel i Ettan nästa säsong. Ytterligare ett lag ansluter när sista omgången är färdigspelad den 19/2.

  Lagen redovisas i aktuell framgångsordning. 

 • Krönika

  De två serierna som jag bevakar, AllEttan Mellan och Fortsättningsserien, går båda in i sitt slutskede. I Fortsättningsserien återstår endast två omgångar och där kämpar de tre lagen Värmdö, Vallentuna och Nacka om att ”slippa” spela kvalserie för att ta sig tillbaka till Ettan igen.

  Plötsligt blir det ett uppehåll på tio dagar. Varför just nu, frågar sig vän av ordning. Ingen vet.

 • Ljudkrönika

  Hammarby Hockey gick i konkurs för fem år sedan. Laget återuppstod i form av Bajen Fans Hockey, skapat av just engagerade Bajenfans. Laget har gått uppåt i seriesystemet och spelar nu i division 2 Södra, region öst. I morgon, fredag, möter Bajen Fans Hockey M-B Hockey på Hovet inför vad som blir en hockeyfest med runt 5 000 åskådare.

  Lagkaptenen Tomas Lindgren pratar bland annat om spelarlivet i Bajen Fans Hockey, om situationen rent allmänt för Stockholmshockeyn och den breda satsningen på barn- och ungdomsverksamheten inom Bajen Fans.

 • Krönika

  När grundserien är klar och serie C och D bildar AllEttan Mellan är det alltid lika spännande att se vilken av serierna som har de bästa lagen. De senaste fyra åren har det varit Väsby, Valbo, Huddinge och Huddinge som vunnit AllEttan. 

  Jag tror att de fyra lagen som tagit sig till AllEttan från serie C är bättre än de fyra som var med 2011, Enköping, Surahammar, Arboga och Ore.

  Det är fyra helt nya lag: Hudiksvall, Borlänge, Falu IF och Hedemora. Från serie D är det två nya lag: Åker och Wings.

  I AllEttan Mellan 2011 var de fyra lag som fick spela vidare i play off Huddinge, Visby/Roma, Enköping och IFK Ore.

  Jag har en känsla av att det blir två från varje serie igen men frågan är om något lag från C kan toppa serien.

  Jag tror att de fyra som kommer på den övre halvan är Nyköping, Åker, Hudiksvall och Borlänge. Ett lag som kan överraska är Visby/Roma.

  Hur är läget för lagen från serie D?

 • Ljudkrönika

  Krister Holmgren från Väsby Hockey kommenterar säsongen 2011/12 så här i halvtid.

  Han tar bland annat upp situationen inom Stockholmshockeyn där det stora problemet är ekonomin. Krister berör också de lag som nu kämpar i AllTvåan för att "komma upp".

 • Ljudkrönika

  Mr Huddinge kallas han, Uffe Johansson. I ljudkrönikan uppmärksammas han av två skäl: dels har han funnits i klubben i 50 år och som "klubbchef" i 40 år och dels vill jag tala om hockeyn allmänt i Stockholm just nu.

  Efter mer än 40 framgångsrika år som ansvarig för Huddinge Hockeys ungdoms-, junior- och A-lagsverksamhet går Uffe Johansson i pension i januari 2012. Under Uffe Johanssons år i klubben har Huddinge gått från en anonym förortsklubb till att vara en av de mest respekterade föreningarna i Hockeysverige och som år efter år lyft fram nya talanger som vandrat hela vägen genom Elitserien och landslagen vidare till framgångsrika proffskarriärer.

 • Krönika

  När jag är ute i de olika ishallarna runt om i Stockholmsområdet får jag ofta frågan om hur det går för de olika lagen som blivit nerflyttade till division 2 de senaste åren.

  Nedan kommer jag att redovisa det aktuella läget för Botkyrka och Väsby som flyttades ner säsongen 2010/2011, Mälarhöjden/Bredäng och Trångsund som flyttades ner säsongen 2009/2010 och Haninge som försvann redan säsongen 2008/2009.

  De fem lagen återfinns i dag i två olika division-2 grupper. Väsby spelar i Stockholm Norra medan de fyra övriga lagen återfinns i Stockholm Södra.

  Serierna består av åtta lag som spelar 14 matcher i grundserien. Jämför det med de 27 matcher som lagen i division 1 spelar i sina grundserier.

  När grundserien är färdigspelad bildar de fyra bästa lagen i Norra och Södra en AllTvåa där lagen spelar ytterligare 14 matcher för att försöka ta sig till en kvalserie upp till Ettan.

  När jag gör denna sammanställning har samtliga lag spelat 10 omgångar av 14.

 • Krönika

  I början av september bjöd Radio Stockholm och Hansons Hörna tillsammans med SHL (Stockholm Hockey League) in till en kickoff  i Radiohusets studio 4.

  Efter att samtliga lag i serie D informerat om läget i sina lag blev det tillfälle för ordförande Ronnie Glysling att pressentera planerna för SHL:s andra verksamhetsår.

  Föreningen, som har som huvudsyfte att locka mer publik till Stockholmslagens matcher, kunde stolt presentera den stora framgång som föreningens hemsida blivit. I början av november kommer hemsidan att passera 250 000 besökare.

  Ronnie avslöjade att det var dags för nästa stora utmaning. Om alla pusselbitar faller på plats kommer SHL i november att starta livesändningar en gång i månaden.

 • Ljudkrönika

  Patrik Jonsson är en 41-årig smålänning från Eksjö som började som hockeytränare redan som 25-åring. Han har jobbat med TV-pucklaget via Smålands hockeyförbund.

  Patrik har även fått känna på hur HV71 jobbar och när Tranås var i Allsvenskan var Patrik tränare för laget. Nu har han kommit till Nynäshamn via några år i Djurgården hockey.

 • Ljudkrönika

  Mattias Filander är 34 år och bor på en herrgård vid Åkers Styckebruk. Han spelade själv ishockey fram tills juniorperioden var slut och han blev senior. Mattias är en riktig eldsjäl som via Everysport bevakar alla matcher som Åker spelar, både hemma- och bortamatcher.

 • Ljudkrönika

  Värmdö Hockey som åter spelar i Ettan håller sig med en kvinnlig lagledare, Anne-Lie Nilsson. När Värmdö vann årets kvalserie blev hon den mest hyllade i hela laget.

  Enligt klubbens hemsida är hon född på 50-talet och har en familj bestående av gubben, barn och barnbarn. Hennes förebild i ishockey är Bengt-Åke Gustavsson och bästa hockeyminnet är Sverige-Finland 6-5, VM 2003.

  Anne-Lie är en viktig ledare som har varit med och skapat den genuina ”familjekänslan” i klubben.

 • Krönika

  Den 29 maj genomförde SHL Stockholm Hockey League sitt årsmöte för att välja styrelse och pressentera verksamhetsplan för säsongen 2011/2012.

  Ronnie Glysing, som varit ordförande under föreningens första verksamhetsår, ville gärna fortsätta sitt påbörjade arbete och valdes till ordförande för den kommande säsongen.

 • Krönika

  Den 25 maj träffas alla lagen i division 1D för att fastställa spelordningen i grundserien inför den kommande säsongen.

  SHL, Stockholm Hockey League är snart är inne på sitt andra verksamhetsår och har arbetat hårt för att försöka förändra serien den kommande säsongen och på så sätt skapa en mer intressant serie.

  Styrelsen hade förslag på två viktiga förändringar till denna säsong.

  1. De två längre uppehållen i serien, när Svenska Ishockeyförbundet har verksamhet för alla sina landslag, anser styrelsen inte berör serie 1D. Om serie D slapp dessa uppehåll skulle lagen också slippa de ”onödiga” matcherna på fredagar då det vid några tillfällen blir tre matcher på en vecka.

  2. SHL vill också på försök byta speldagarna som nu är söndag/onsdag och i stället spela måndag/torsdag. Här skulle naturligtvis undantag göras för de lag som det skulle innebära en stor nackdel för som lagen från Visby, Åkers och Nyköping.

 • Ljudkrönika

  Lidingö tog sig bakvägen till kvalserien och placerades i kvalgrupp C. Lagets tränare heter Per Wirén. Lennart Hanson ringde upp honom och de pratade bland annat om vägen till kvalserien, de inledande matcherna och den lottning som gjorde att laget fick tre hemmamatcher i rad. Per Wirén delger också sin tankar över de kvarvarande matcherna och Lidingös framtid.

 • Ljudkrönika

  Värmdö skördar stora framgångar just nu och Lennart Hanson ringde upp den assisterande tränaren, Ville Felvin.

  Förutom lägesrapport över starten i kvalserien, berättar Ville om hård träning för att vara som bäst just nu och också funderingar inför en eventuell sejour i Ettan nästan säsong.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista