• En kväll för massa år sedan tog Emma Svensson med sig sin kamera till en konsert med Mando Diao i Göteborg, hon blev såld av upplevelsen och ville fortsätta fota konserter. Hon startade Rockfoto och sedan dess har hon plåtat många av dom största konserterna i Sverige.
  Vi ville spana in hur hennes yrkesliv funkar så vår reporter Sofia Thermaenius följde med rockfotografen Emma under sitt pågående fotoprojekt, nämligen att fotografera Jonathan Johanssons på hans turné!


 • Samlarserien

  P3 Populär fortsätter besöka inbitna samlare. Den här gången träffar vi Mjölbybon Mattias Frisk som är en inbiten samlare av rävar. han har en fascination för rävar, ja alltså inte riktiga rävar utan miniatyrrävar. Vår reporter Sofia Thermaenius träffade rävsamlaren Mattias i hans lilla museum i Mjölby. Den nyfikna kan spana in Mattias
  Förresten ni minns väl när vi träffade Manne som samlade på He-manfigurer och Jesper som samlade på filmkuriosa? Annars kan ni lyssna på dom nedan:

 • temamåndag

  Måndag innebär som vanligt en tematimme. I dag kommer vi snacka guld, silver och brons. Såklart handlar det inte om någon trist idrottsturnering utan om smycken!  Vilka trender råder i smyckesvärlden, kan man göra smycken av vad som helst och vad ska man köpa för att göra sin partner glad? Det vet våra experter i studion. Dit kommer moderedaktören Emma Elwin och smyckesdesignern Rebecca Wahlberg för att snacka smycken tillsammans med veckans programledarvikarie Sandra Mickelsson!
  Fantomenringen!

   Döskalleringarna är alltid en het acessoar. Men kungen av alla döskalleringar bärs ju ändå av Fantomen. Men varför har Fantomen ringen och vad betyder den för honom?
  Vår reporter Sofia Thermaenius ringde upp Fantomenfantasten Magnus Eriksson för att få lite klarhet i saken..

 • temamåndag

  Pinsen är kanske det ultimata musiksmycket för att pryda väskan eller jackan med. Och genom pinsen kan man enkelt o smidigt visa upp vilken musiksmak man har genom att bara bära det som en brosch på bröstet. Vår reporter Sofia Thermaenius begav sig till en skivbutik som säljer pins i Malmö för att snacka med butiksägaren Dennis Lood som visade sig vara en riktig pin-nörd!

 • filmtorsdag

  Carin Wester är den modeskaparen från Uppsala som blev prisad med Guldknappen 2009. I sin sin kollektion för den här hösten har tagit mycket inspiration från Alfred Hitchcocks filmer.

  I dagens filmtorsdag frågar vi Carin hur det går till när inspirationskällor som Fåglarna, Psycho, Vertigo och North by Northwest ska bli kläder!

 • Det är dags för andra delen i vår korre Robin Olins serie om kultur i Serbiens huvudstad Belgrad. En av Belgrads mest kända graffitimålare kallar sig TKV.

  Hennes stencils finns överallt i Belgrad, ofta serietidningsaktiga självporträtt och personer tagna ur filmer, just nu mycket ur Bollywood. Det är glada målningar för att göra Belgradborna gladare. Och hon har ett trick för att inte bli haffad av polisen: Högklackat med sprayburkarna gömda i märkesväskan...

 • Modedesigern Henrik Vibskov slog igenom 2001 med sin examenskollektion från designskolan St Martins i London -- och hans design har ofta beskrivits som lättsam, färgsprakande och bekymmerslös.

  Han har visat sina kläder flera gånger på modeveckan i Paris, och under årens lopp har han tagit emot en rad designpriser. Just nu har han en egen utställning på designmuseet Röhsska i Göteborg.

  Trots tekniska problem fick vi ett kort snack med Henrik Vibskov!

 • Anders Bleckhorn mer känd som Bleckan och Daniel Eriksson kallas för Danne, och sedan två år tillbaka driver dom kollektivet Salong Betong dit tatueringssugna människor vallfärdar från hela landet för att bli tatuerade.

  Under nästan ett helt år har Salong Betong blivit filmade, och resultat kan du se imorgon som SVT:s nya dokumentära webbsatning "Danne & Bleckan -- från ingenting till någonting"


 • temamåndag

  Det är pysselmåndag i P3 Populär! Det kommer stickas, vikas, limmas och sys en hel timme i vår radiostudio. Vilket är höstens trendigaste pyssel och hur kommer man igång själv?

  Det och mycket annat kommer pysselbloggaren Carolina AndréassonDavid Klüft Frimark från designbyrån Fuldesign och två av medelmmarna i kollektivet Syntjuntan (som syr egna syntar!) att reda ut när de gästar vår studio!

  Har du någon fråga till vår panel, eller vill dela med dig av ett eget pyssel - kommentera här eller mejla till p3popular@sr.se!

 • temamåndag

  Det har kommit en ny trend bland uttråkade kontorsarbetare som även är tv-spelsentusiaster nämligen Post it-krigen! Detta innebär att man skapar sina favoritfigurer ur gamla tv-spel med post it-lappar och sätter på kontorsfönstret. Sen är det upp till något annat kontor att försöka överträffa figuren man skapat. Bo Isaksson arbetar som programmerare och på hans kontor i centrala Stockholm skapar man massa Post it-konst. Vår reporter Anton Almqvist ringde upp honom för att höra hur kriget går.

 • P3s utrikeskorrespondent Robin Olin besökte för ett par veckor sedan skuldkrisdrabbade Aten.
  Idag ska vi få höra om ett stort konstprojekt mitt i den krisdrabbade staden. Remap, kallas det och dit har man bjudit in unga internationella konstnärer tillsammans med grekiska konstnärer. Utställningslokalerna är utspridda i ett av Atens mest nedgågna och kriminella områden. Kanske därför drabbades dom av en rätt udda bajs-attack...


 • Samlare

  Jag har styrkan! Ett bevingat citat som många säkert minns från barndomen. Orden yttrades av den musklige He-man som var en mycket populär leksak på 80-talet. I Göteborg finns det garanterat en kille som kan sin He-man. Manne Påhlsson heter han och han samlar på He-manfigurer. Vår reporter Marcus Morey-Halldin besökte Manne för att veta mer om hans samlarintresse och om han fortfarande leker med sina gubbar..

  PS, Ni missade väl inte när vi hängde med Jesper i Malmö som hade en gigantisk samling filmkuriosa?

 • En sak vi på redaktionen har funderat mycket över är det här med matstyling. Hur gör man egentligen en trött paprika till en oemotståndlig godsak, varför ser mat alltid så himla god ut i magasin och vad är knepen för att få läsarna hungriga? Det här vet matstylisten Linda Lundgren som är på besök för att berätta allt om hennes yrkeshemligheter!
  Vi tänkte dessutom pröva hur bra Linda är på att få det att vattna i munnen på oss, hon ska nämligen få styla en trist fryslasagne vi köpte på matbutiken på väg till jobbet!
  SVT:s stjärnkock Niklas Ekstedt var inte lika positiv inför det här med matstyling. Vår reporter Sara Kinberg ringde upp Niklas för att se vad hans invändningar mot styling-trenden är.

 • Våren 2010 begav sig fotografen Sanna Sjöswärd ut på Sveriges vägar för att gestalta 30 svenska eldsjälar. Detta var embryot till hennes fotobok Eldsjälar som släpptes i måndags. Sanna har i den fotograferat och intervjuat 30 personer runt om i Sverige som brinner för något alldeles särskilt. Två av dom hon fotograferat är skådespelarna Michael Nyqvist och Shima Niavarani. P3 Populärs reporter Sofia Thermeanius åkte till Sanna Sjöswärds lägenhet/studio för att höra om fotoboken och för att själv bli fotograferad!


 • Malmö pågår just nu ett konstprojekt som heter Sketch or die där sex konstnärer sitter inlåsta i ett kameraövervakat rum udner två dyng och tecknar. Vad dom ska teckna är upp till publiken över hela världen via sociala medier. Man får helt enkelt önska teckningar via twitter, facebook osv.
  Vår reporter Sofia Thermaenius åkte dit när det var dags för de sex konstnärerna att gå in i buren..  Vill du kolla hur dom har det? Kolla in .

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista