• I helgen gick ju den gigantiska dataspelsfestivalen Dreamhack av stapeln i Jönköping. På plats var P3 nyheters Djeiran Amini och hon summerar festivalen för oss idag. Vad var bäst på Dreamhack, vad gör folk förutom att spela och hur nördig är stämingen?

 • temamåndag

  Det är måndag och åter dags för ännu en timme nörderi i Populär. Den här veckan spanar vi in sällskapsspelen tillsammans med spelexperten Johan Nilsson. Johan, som driver butiken Dragons Lair, har varit ett inbitet spelfan sedan 80-talet och har koll på allt i spelvärlden. Dessutom recenserar vi fyra nya spel och undersöker vi hur man egentligen gör ett sällskapsspel!

  Här är några av spelen Johan tipsat om:
  Dixit
  Agricola
  Tribond
  How to host a murder
  Vinhos
  Ticket to ride
  The Walking Dead
  Pentago
  Carcassonne
  Small World

 • Idag är det äntligen dags för årets högtidsstund för många gamers, nämligen Dreamhack Winter.
  Det förväntas komma runt 20 000 personer från 40 olika länder och dom kommer drabba samman i spel som Counter-Strike, Star Craft 2 och Dota 2. 
  På plats i Elmia-hallen i Jönköping finns P3 Nyheters Djeiran Amini så vi ringde upp henne för att höra hur stämningen är så här några timmar innan alla kablar dragits klart!

 • styrelsen

  Djurrättsorganisationen PETA har blivit upprörda över Super Marios tvättbjörnsdräkt. Det är i samband med att Marios dräkt återlanseras i senaste Mario-spelet som Peta rasar mot dräkten (på ett ganska fiffigt ). Anledningen är att den verkliga förlagan Tanuki-björnen ofta skinnas levande under hemska förhållanden i pälsindustrin. Dessutom rasade även PETA mot svenska spelet Battlefield 3 för ett tag sedan, eftersom man i det spelet kan döda en försvarslös råtta!

 • I dagarna släpps den fjärde delen i spelserien Assassin's Creed: Revelations.
  Företaget bakom den här spelsuccén har kontor runtom i hela världen och ett av dom finns i Malmö. På spelstudion Massive arbetar drygt 250 personer och några av dom har varit med och skapat Assassin's Creed: Revelations.  Häromdagen gick vår reporter Sofia Thermanaeius dit för att prata med Christian Seger som är spelutvecklare dessutom fick hon prata med gamern Julia Jensen som var där för att testa senaste spelet men hon vågade inte riktigt ta handkontrollen...


 • Imorgon släpps det senaste Zelda-spelet Skywards Swords. Man kan ana att många av fansen är extra glad eftersom det är i år serien fyller 25 år. I vår studio idag kommer speltidningen Levels chefredaktör Tobias Bjarneby och populärs egna spelreporter Anton Almqvist förklara Zelda-världen. Hur kommer det sig att spelserien fortfarande är relevant 25 år efter den släppts och hur spelen utvecklats under åren. Dessutom kollar vi såklart hur bra nya Zelda-spelet är! • Gamex hackades
  0:44 min

  Förra veckan besökte vi ju den stora tv-och dataspelsmässan Gamex. I söndags vid 14-tiden utsattes Gamex-mässan för en cyberattack, och det var svårt att ta sig in både på gamex och kistamässans hemsida.

  En svensk blogg som säger sig representera hackergruppen Anonymous har tagit på sig attacken och säger att den berodde på att Gamex inte låtit Piratpartiet vara med på mässan som det varit meningen från början, utan låtit dem stå utanför.

 • Nu släpps det nya popkulturella sällskapsspelet Popkult där man ska svara på frågor om musik, film, spel och litteratur och ta sig fram längs en klassisk spelplan som Gizmo i Gremlins eller The Dude från Big Lebowski.

  I fredags teambuildade delar av P3 Populärs redax genom att spela spelet – och så här tyckte vi om det!

 • Idag släpps den största nöjesprodukt som någonsin lanserats i Sverige. Det är Spelföretaget Dice nya krigsspel Battlefield 3 som har premiär. Dice har sitt kontor på Södermalm i Stockholm så vår reporter Anton Almqvist knatade över för att prata med några bakom spelet. Producenten Patrick Bach fick berätta om spelets storhet och hur verklighetstroget man ska skildra krig. Ljuddesignern Mari Saastamoinen berättade om hur man samplar vietnamesiska uttrar till krigsspel!


 • 1 av 3
  2 av 3
  3 av 3

  I veckan har två sprillans nya superhjältespel premiär i Sverige, nämligen Batman Arkham City och Spiderman Edge of Time. Men vilket är bäst? P3 Populärs Anton Almqvist har spelat bägge och satt följande betyg:

 • Imorgon släpps Pro evolution soccer 2012 och förra veckan släpptes Fifa 12. Som vanligt släpps alltså två stora fotbollstitlar nästan samtidigt. Precis som en riktigt bra fotbollskamp är publiken delad, vissa föredrar Fifa anda PES. Men vilket föredrar vi på redaktionen. Våra reportrar Anton Almqvist och Jesper Engström har mötts i ett par duster för att undersöka vem som är redaktionens fotbollskung. Dessutom kora det bästa fotbollsspelet i år. • P3 Populär testar

  I fredagsnatt skickade vi iväg vår reporter tillika spelnooben Sara Kinberg för att testa nattgibb. Hon satte sig i en LAN-lokal i centrala Stockholm för att spela World of Warcraft för första gången men hon fastnade mest för spelet Left 4 Dead. I lokalen hängde hon med unga killar och drack cola och ägnade sig åt nya folksporten, GAMING! Lyssna på hennes intryck från besöket nedan!  Ni missade väl inte våra andra test...bland annnat när vi tränade med Dolph Lundgren?

 • Imorgon släpps det hett efterlängtade actionspelet Gears of War 3. Gears of War är en spelserie där du som stenhårde Marcus Fenix ägnar dig åt att skjuta elaka utomjordingar på planeten Sera. Väldigt många elaka aliens. Vår reporter Anton Almqvist har ägnat många timmar åt  det senaste spelat och blev positivt överraskad av det. Det är ingen tråkig uppföljare som går på tomgång, utan snarare en perfektion av Gears of Wars-konceptet.

  "Hade det bara funnits en bättre story hade Gears of War fått en femma".
  Anton gav spelet 4 av 5

 • På måndag kommer vi att kolla in nya spelet Gears of War 3 som släpps samma dag. Det är, som namnet antyder, tredje delen i en spelserie som handlar om en militärtrupp som ska försvara de sista resterna av mänskligt liv på planeten Sera - en planet som bebos av läskiga utomjordingar som kallas Locust. När trailern till det här spelet dök upp förra veckan så blev många förvånade - för speakerrösten tillhörde en man som nog många i min generation minns från sin barndom.

 • Imorgon släpps nya zombiespelet Dead Island till konsoler och datorer. Dead Island är ett lite annorlunda zombiespel då det hela utspelar sig på den fiktiva paradisön Banoi utanför Papa Nya Guinea. Du kan välja mellan fyra olika karaktärer med olika egenskaper. Sen är det bara att göra ditt bästa för att överleva med hjälp av primitiva vapen som paddel, planka, hammare och gasol-tub (ja faktiskt). Vår reporter Anton Almqvist har ägnat en massa timmar åt att slakta de levande döda och att hjälpa de turister som ännu inte zombifierats runt omkring på ön...
  Anton imponerades av spelet och gav det nästhögsta betyg.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista