TV

 • I Danmark har den charmiga och händiga bonden Frank Laadegard Erichssen gjort succé i tv-rutan. Programmet, som heter Bonderöven på danska har även visats i SVT under namnet Hundra procent bonde. Programmet och inte minst Frank själv har fått många danskar och svenskar att vilja flytta ut på landet. Vår reporter Sofia Thermaenius längtade också till det hemmagjorda och lantliga, och åkte ut till Franks egna gård på Jylland i Danmark för att se hur livet leker för bonden Frank!


 • Idag får vi besök av Amanda Fondell och Robin Stjernberg. Har ni inte hört talas om de två är det förmodligen för att du inte följt årets upplaga av Idol. Imorgonkväll är det just Robin och Amanda som tävlar i finalen som faktiskt blir den sista efter 7 år på svensk tv. Idag har vi besök av Robin och Amanda och vi vill veta hur resan mot finalen varit och såklart exakt hur nervösa dom är nu! • styrelsen

  Häromdagen nåddes vi av nyheten att en gymnasieskola i Stockholm ska undervisa eleverna med lite udda undervisningen. Det är en lärare som kommit på att serierna Dexter och CSI ska vara undervisningsmaterial i elevens val. Troligen kommer det främst röra sig om NO-ämnena eftersom serierna främst handlar om fingeravtryck, blod och brottsplatsundersökningar. Vi kan dock inte släppa tanken på att undervisa kids med hjälp av tv-serier så vi låter styrelsen klä på sig lärarkavajen och komma på varsin serie som dom skulle ha som undervisningsmaterial.  Vilken tv-serie hade du valt som skolundervisning och varför just den?

 • styrelsen

  The Hills sändes på MTV mellan 2006 och 2010 och gjorde bland andra deltagaren Heidi Montag, till kändis. I The Hills fick vi följa Lauren "LC" Conrad som pluggade på en modeskola i Los Angeles. Det handlade om hennes liv, karriär och vänner. Nu ska det göras en svensk version av programmet som ska utspela sig i Karlstad. Styrelsens Maja Asperö-Lind och Shire Raghe får fundera ut hur svenska serien också ska kunna bli en succé!

 • Att TV-serier som CSI och Dexter har ökat intresset för kriminalteknologi har det ju skrivits och snackats rätt mycket om. Och nu har en skola i Stockholm tagit det här ett steg vidare.

  På Viktor Rydbergs gymnasium i Djursholm kan eleverna sedan en tid läsa kursen "forensic science", där de får lära sig lösa brott inpirerade av tv-serierna.

  Vå reporter Jesper Engström ringde upp en av lärarna bakom den här kursen, Roger Lister, som nyligen fick pris av Lärarförbundet för sin innovativa kurs.

 • Ikväll har den amerikanska thrillerserien Homeland premiär på SVT. Serien handlar om en amerikansk marinsoldat (Damian Lewis) som varit fångad av i 8 år. Otroligt nog blir han fritagen och behandlad som en krigshjälte men en ung Cia-agent (Claire Danes) misstänker att krigshjälten har omvänts och nu kämpar för al-Qaida. P3 Populärs Anton Almqvist har spanat in serien och fastnade direkt för intrigerna.


 • I en ny tv-serie på  letar komikern och radioprofilen Kjell Eriksson efter sina 5000 facebook-vänner. Idag är han på plats hos oss för att berätta om hur detektivarbetet gått till. Har han verkligen så många kompisar?


 • Ikväll är det premiär för ett nytt tv-program på TV 3: Värsta pojkvänsakademien! Programmet leds av Sanna Bråding som tidigare lett P3 Star, Idol och spelat med i såpan Tre kronor. 
  I Värsta pojkvänsakademien ska Sanna med hjälp av psykologen Fredrik Bohm få ordning på några av sveriges sämsta pojkvänner. Twisten är att de intet ont anande karlarna sökte till programmet i tron om att de skulle vara med i sveriges skönaste snubbar...

 • Tv-älskande journalisten Caroline Hainer är här för att snacka höstens utbud i dumburken. Vad har varit bäst hittills och vad ska man undvika? Vad för några dvd-boxar ska man plöja i höst och varför är det så sjuuukt många talkshows på tv? Vi undersöker även rättighetsbråken kring alla dessa talangsåpor, varför vill True Talent Stämma The Voice...eller kanske det var tvärtom?

  Vill du ha tv-tips? Maila oss på p3popular@sr.se eller kommentera här! • Jerry Seinfeld är ju inte känd för att vara en modeikon men har ni tänkt på att hans rollkaraktär i serien är faktiskt i det närmaste helt besatt av sneakers?
  I var och varannan Seinfeld-scen bär New York-komikern ett par tidsenliga basketskor och nu har ett amerikanskt magasin samlat Jerrys samlade sneakers i ett reportage.
  Spana in magasinet Complex genomgång av Jerry Seinfelds sneakers

 • På lördag är det premiär för SVT:s nya lördagsunderhållning Helt magiskt. Det är ett underhållningsprogram där trollkarler, bland annat Joe Labero, hjälper kända svenskar trolla och såklart utföra en massa egna trolleritrick. Programledare är Malin Olsson och Marie Serneholt som vi tidigare sett leda melodifsestivalen. Marie är på besök hos oss på Populär idag och vi tänkte höra om hur magiska inspelningarna varit, hur hon ser på programledarrollen och när vi får se henne sjunga igen. • I fredags hade filmen Conan O'Brien Can't Stop premiär. Det är en dokumentär som följer den kända talkshowvärden efter att han bröt med sitt tv-bolag i november förra året - och istället gav sig ut på en stand up-turné.

  Filmen har fått ljummen kritik – delvis för att den förhåller sig okritiskt till en asjobbig, uppblåst och självupptagen Conan. Men i Styrelsen i fredags lanserade panelisten Jenny Damberg en teori. Tänk om Conan har gjort en Joaquin Phoenix! Tänk om filmen är en blåsning och Conan fejkar allt?

 • En ny säsong av Bonde söker fru är igång på TV4 och denna gång har dom fått tag i en riktig pudding!
  Fredrik Holm är en 24 årig fårbonde från Gotland som charmade hundratals flickhjärtan med sin önskan om att hitta kärlek. Vår reporter Sara Kinberg blev kanske mest tagen av alla, här hör ni hennes bitterljuva kärleksförklaring till fårbonden Fredrik!

 • Dom senaste åren så har det ju snackats en hel del om Danska kriminalserier. Serier som Mordkommissionen, Livvakterna och Brottet har vunnit priser och hittat en publik långt utanför Danmarks gränser. Nu kanske vi i Sverige kan få ta del av det danska krimundret, för ikväll börjar en riktig storsatsning på SVT: Bron. Vår reporter Jesper Engström träffade seriens två huvudrollsinnehavare Sofia Helin och Kim Bodnia och manusförfattaren Hans Rosenfeldt för att höra hur Bron kom till och vad vi kan lära oss av danskarnas förträffliga kriminalsinne!


 • Igår var det premiär för en ny säsong av den mycekt populära komediserien 2½ Half Men. Nytt för säsongen är att Ashton Kutcher tagit över den ena huvudrollen. Detta efter Charlie Sheens minst sagt besynnerliga leverna i våras. Men hur klarade sig Kutcher i serien? Är serien fortfarande intressant?
  Vår reporter Marcus Morey-Haldin har tittat på serien och analyserar seriens framtid. Dessutom kommenterar han den roast som Charlie Sheen utsattes för av kollegor i USA igår.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista