• Dennis Lyxzén, var med i Återvinningsintervjun den 1a oktober. P3 Populär sände från Umeå och bjöd in en av Västerbottens bästa! Vi och många som lyssnade tyckte det var en av årets roligaste timmar.

  Under sin tid med framgångsrika bandet Refused blev han också känd som företrädare för straight edge och veganismen i Sverige. Sedan Refused splittrades har han spelat med The (International) Noise Conspiracy och bildat Lost Patrol som sen bytt namn till Invasionen.

  I Populär berättade han bl.a. vad som är det första han skulle rädda om huset började brinna!

 • Det var i IDOL vi lärde känna Tove Styrke först. På tredje plats kom hon, men har nog varit den IDOL-deltagare från förra året som nått som störst framgångar. Efter IDOL slog hon sedan i genom som soloartist med singeln Million Pieces.

  Nu är hon aktuell med sitt första album, och hypen kring Tove har blivit stor. När hon gästade oss i oktober pratade hon bland annat om just hypen, hur det var att sjunga på Skansen och hon fick frågan om det är hon som gjort reklam för mjölk... 

 • Deckarförfattaren Camilla Läckberg var Sveriges bäst säljande författare förra året, och Europas sjätte bäst säljande författare.

  Sedan debutboken "Isprinsessan" kom ut 2003 har hon skrivit nio böcker - sju deckare, en kortroman och en kokbok, och totalt har hon sålt ungefär 5 miljoner böcker till 31 olika länder.

  Den 4 februari var Camilla med i återvinningsintervjun i P3 Populär. Då berättade hon att allt började med Agatha Christie, och om hur hennes böcker har fått spanjorer att inse att det sker mord även i Sverige.

 • Första gången vi lärde känna en Skarsgård var i och med den där Stellan. Han slog i genom i Bombi Bitt & jag som tonåring och sen har vi sett honom gestalta bland annat Raoul Wallenberg och Carl Hamilton och på senare tid även ett gäng Hollywoodproduktioner.

  Men numera är det inte Stellan som står högst på prioriteringslistan av Skarsgårds. Han har ju sju barn också! Förbered er på ett 2011 då Skarsgårds tar över den dramatiska världen.

 • I våras släppte The Ark sin femte skiva "In Full Regalia", som kom tillsammans med ett magasin om bandet och har sålts i tidningskiosker över hela landet. Flera kritiker skrev att det var det bästa bandet hade gjort och hyllade det nytänkande formatet med cd+tidning.

  Men i början av december meddelade bandet att de lägger ner 2011, efter 20 år tillsammans. Innan knyter de ihop säcken med ett samlingsalbum och en avslutande sommarturné.

  I samband med släppet av "In Full Regalia" den 27 april, träffade vi The Ark-medlemmarna Martin Axén och Sylvester Schlegel, som pratade om att satsa fullt ut - oavsett om det gäller skivsläpp eller melodifestival.

 • En film som fick väldigt mycket uppmärksamhet i Sverige i år var I rymden finns inga känslor. Och senare blev den även internationellt erkänd då den blev Sveriges Oscarsbidrag! Det är en film som handlar om den unge killen med Aspergers, Simon, som spelas av den senaste skådisen i Skarsgårdsklanen Bill Skarsgård. Simons storebor blir dumpad och deprimerad, vilket gör att Simon ger sig ut för att hitta en tjej åt honom. Och det är Jennifer han hittar - som spelas av Cecilia Forss.

  I augusti var regissören Andreas Öhman och skådisen Cecilia Forss på besök hos oss och berättade mer om filmen. 

 • Det senaste året har det blivit inne att klä sig som en bäbis. Sedan det norska företaget Onepiece lanserade en slags sparkdräkt för vuxna har babymodet spritt sig som en löpeld i Sverige, och plagget kan också bland annat hittas hos företag som Jumpin och BikBok.

  Sparkdräkten är en slags mysdress i ett stycke, med dragkedja från skrevet och upp över huvudet, och har synts på kändisar som Jude Law, Kate Moss och David Beckham.

  Vad lockar folk att klä sig i en formlös sparkdräkt? Är det ett slags antimode?

  Lyssna på hur det lät i höstas när vi diskuterade fenomenet med Simon Gärdenfors och Sonja Schwarzenberger i Styrelsen!

 • Ingen har väl kunnat missa årets Cornelis-hype. I år har den legendariske trubaduren gått igen både film, skiva och i humorprogrammet Grotesco.

  I rollen som Cornelis Vreeswijk i filmen om hans liv såg vi Hans-Erik Dyvik Husby, mer känd som Hank von Helvete från norska rockbandet Turbonegro.

  Och i samband med premiären var Hans-Erik här och pratade om sina likheter med Cornelis!

 • Under hela året har det surrats om den sydafrikanska och något speciella rapgruppen Die Antwoord. Till och med när de stod på scen på Way Out Wests klubbspelning i augusti och körde järnet inför en hängiven publik så kunde man inte låta bli att undra om de var på allvar eller ett skämt. I oktober stämde Christin träff med pr-snillet Per Eriksson för att reda ut begreppen.

 • Innan Annika Norlin blev en av våra käraste popartister jobbade hon faktiskt hos oss. Ja inte på Populär men på P3. Var bland annat programledare för P3 Pop och Morgonpasset faktiskt.

  Men så började hon satsa på musiken istället och 2005 kom debutalbumet med gruppen Hello Saferide. Men så kände Annika att det vore trevligt att sjunga på svenska också så sen 2007 går hon även under aliaset Säkert! och är i år aktuell med sin andra skiva Facit

  I september var hon med oss i studion och snackade om nya skivan.

 • För över tio år sedan rasade kvällstidningskrönikörerna över att SVT sände ”mobbnings-tv” i form av Expedition Robinson. Och dokusåporna upprör fortfarande, förra året var det hemmafruar i Hollywood, i år är det tonåringarna i Ung och bortskämd och Kungarna av Tylösand. I Kungarna av Tylösand får åtta ungdomar får bo tillsammans i ett hus i Tylösand under en sommarmånad, kylen fylls oavbrutet på med sprit och voilá - en riktigt upprörande, svensk version av Jersey shore är född.

  /Märta

   

 • I slutet av april toppades nöjessajter och bloggar av nyheten om den kontroversiella musikvideon till M.I.A:s låt Born Free där en militär styrka med den amerikanska flaggan på uniformerna samlar ihop rödhåriga pojkar och jagar ut dem i ett minfält i öknen. Christin blickar tillbaka på reaktionerna som videon orsakade. Hör också vad Calle Schulman och Tara Moshizi sa om Born Free i Styrelsen!

 • Isabella Blondinbella Löwengrip fortsätter att vara högaktuell. Under året har hon ju inte bara bloggat, hon har också hunnit ha sin egen tv-show tillsammans med bloggerskan Tyra, och har startat en ny tidning. Internet höll andan när det tog slut mellan Blondinbella och pojkvännen och bloggaren Nils, ”storstadspojken” i höstas, och så gav hon ju ut boken Egoboost, "en överlevnadsguide för tonårsflickor". Då, 26 augusti, var Isabella hos oss i P3 Populär och berättade om boken och varför hon började blogga! 

   

  I januari 2011 börjar Isabella skriva på Egoboost, del 2.

  peace/Märtson

 • Stefani Joanne Angelina Germanotta, eller ja Lady Gaga du vet, har legat på listorna med typ en miljard singlar från första skivan The Fame. Sen kom även en re-release: The Fame Monster med hitz också förstås.

  Men förutom att ha blivit världens största popstjärna under året så har hon även influerat modevärlden. Det finns antagligen ingen artist idag vi sett i sjukare kreationer än hon. Och från galet till galnast - MTV Video Awards 2010. Gaga kommer i en klänning - av kött.

  //Sandra

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista