• Under våren har debatten varit het kring om det nazistiska Svenskarnas parti bör släppas in på skolorna. Men också Sverigedemokraterna har mötts av protesterande elever när de besökt vissa skolor. Samtidigt klagar ungdomsförbunden från de övriga partierna på att det blivit svårare också för dom att göra skolbesök. Redan förra valet, 2010, var det enligt Ungdomsstyrelsen bara runt hälften av de skolor som anordnar skolval som tog emot politiker. Och frågan är - ser vi en utveckling mot en allt mer stängd skola? Reportage Robin Olin.

  • minidokumentär

    Vem behöver euro när det finns Tem? I den grekiska staden Volos pågår ett försökt att leva utan kontanter och istället med en digital bytesekonomi. Robin Olin rapporterar från Volos.

  • minidokumentär

    Det pågår ett nytt slags gröna vågen i Grekland. Så många som en och en halv miljon greker funderar på att lämna städerna och flytta ut på landet. Robin Olin har besökt unga före detta atenare, i kollektivet , som har lagt om kursen helt och hållet.

  • Floden Evros delar Grekland och Turkiet, men det är också gränsen mellan EU och världen. 90 procent av alla flyktingar till EU försöker nu ta sig över här. Men det är vinter, kallt och många drunknar i floden.

  • Grekland är troligen det land i Europa som har längst väg att gå för att sanera sin ekonomi. Men varje nedskärning och avreglering som regeringen presenterar, leder till kraftiga protester och demonstrationer. Robin Olin åkte till Aten för att undersöka den grekiska protestmentaliteten, och lärde sig bl a hur man bäst undviker att betala biltullar - något som blivit en grekisk folkrörelse.