• Modets reparatörer är några av modevärldens minst kända, men kanske mest behövda, individer. Vi tänker förstås på de personer som professionellt tar hand om våra plagg som behöver lappas och lagas, och det utan att det syns. Kort sagt är det kunskaper som ligger helt rätt i en paradoxal tid som präglas av både massproduktion av kläder och motstånd mot detsamma. I veckans STIL har vi träffat några av dessa proffs som berättar om hur vi kan öka livslängden på våra kläder.

 • 19 OKTOBER 2012

  Ivy League kallas de åtta prestigefulla universitet som ligger på den amerikanska östkusten, bland annat Harvard, Princeton, Yale och Brown. I veckans STIL tittar vi närmare på dem, eller snarare dess garderober. För det är nämligen från dessa prestigefulla lärosäten som en av västvärldens allra slitstarkaste klädstilar kommer ifrån, den så kallade ”Ivy stilen”, eller ”preppy looken” som den utvecklats till. Somliga anser att det är en av världens allra tråkigaste klädstilar. Men oavsett vad man tycker så har delar av den smugit sig in i var mans garderob.

 • 24 JUNI 2011

  Hur kommer sig att så många av oss – ofta oberoende av både ålder och yrke – sätter på oss shorts och sandaler och spänner fast en bananväska runt magen så fort semestern börjar? På stranden, som i storstaden. Varför klär vi oss idag så... tja, annorlunda, under sommaren? I säsongens sista STIL tar vi en titt på hur semestermodet egentligen har växt fram.

 • 25 juni 2010

  I vårsäsongen sista Stil tar vi en titt på sommarklassiker inom modet. Det vill säga de plagg som kan hänga i garderoben och tas fram, år efter år, utan att stilen egentligen går ur modet. De bekväma khakibyxorna, den vita luftiga skjortan, den sköna randiga tröjan och stråhatten som skyddar mot solen. Fast ibland blir den klassiska sommarstilen mer populär än vanligt, och sommaren 2010 är en sådan säsong. Om historien bakom plaggen berättar vi mer om i veckans program.

 • 18 juni 2010

  I veckans STIL tar vi en titt på stilbildande brudklänningar. Och det är inget snack om att kungligheter – oavsett vad man tycker om dom, och oavsett vilken makt dom har– har varit trendsättande, långt in i modern tid. Inte minst genom massivt medialt intresse. Fast det kanske är klänningarna som bärs efter separationen som är mest effektiva? I veckans STIL berättar vi om klänningar både under och efter bröllopet.

 • 11 juni 2010

  I veckans STIL  skakar vi på håret och kastar oss ut bland män klädda i läder, spandex och smink för att titta närmare på den stil som rockband av den hårdare skolan har odlat fram under åren. En genre där man aktivt gått in för att trotsa både trender och traditioner, ofta genom att blanda manligt med kvinnligt och därmed orsaka förvirring.  Om hur och varför berättar vi mer om i veckans program.

 • 23 april 2010

  I veckans STIL slår vi upp dörrarna till garderoben för att vädra ut och städa upp bland kläderna, som man gjorde förr. Tidigare var det självklart att till våren borsta upp ytterkläderna, tömma fickorna, putsa upp skorna och ta bort de fläckar som obarmhärtigt  avslöjades i den starka vårsolen. Det var en arbetskrävande procedur, men kläder var länge viktiga ägodelar som ansågs värda att vårda väl. Men hur är det med den saken idag? Det tar vi reda på i veckans program.

 • 1 av 2
  2 av 2

  I veckans STIL frågar vi oss om någon modetrend från Paris egentligen kan knäcka det så kallade ”fritidsmodet” ifråga om popularitet, det vill säga jeans, t-tröjor, collegetröjor, munkjackor och sneakers, plagg med ursprung i USA.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista