• I veckan meddelades att Lena K Samuelsson lämnar posten som chefredaktör för Svenska Dagbladet. Efter 12 år ska redaktören Samuelsson bli direkt Samuelsson i Schibsted-koncernens högsta ledning. Lena K Samuelsson lyckades där föregångarna gick bet – att få Svenska dagbladet att gå med vinst och tidningen har dessutom vunnit gott om prestigefyllda priser. När Martin Wicklin mötte Lena K Samuelsson i veckan blev det tydligt hur viktigt det varit för henne att varje dag känna in hur tidningen lyckats i kampen mot konkurrenterna – kanske något hon hade med sig när hon kom från Aftonbladet 2001.

 • Hon har gjort nästan allt man kan göra i svensk radio. Livsåskådning, sport, filosofi, nattradio –hon har gjort kommersiell radio och hörts här i p1, p3 och till och med läst dikter i p2. I dag leder hondet populära programmet P4 extra och har belönats med priset Årets programledare fem år i rad. Men trots det och trots lyssnarsiffror som skulle vilken tv-chef som helst att gråta av avund så är hon en programledare som fortfarande brottas med dålig självkänsla. Reporter Martin Wicklin.

 • Hon har utsetts till århundradets svenska kvinnliga tv-personlighet. Hon har fått Muammar Gaddafi att hoppa i tv och intervjuat Nelson Mandela, Madonna, Dalai Lama och Margret Thatcher. Men efter 50 fyllda hände något. Från att ha varit intervjuaren som alla tv-bolag slogs om var det ingen som vill ha hennes intervjuer längre. Martin Wicklin möter Stina Dabrowski för att prata om intervjuteknik, karriären och om 60 + som det nya paradiset. 

 • Han är den undersökande reportern som blev direktör och han gillar konflikter. Tvekar inte ens att ge sig på sin egen arbetsgivare Bonnier. För Mediernas Martin Wicklin berättar Jan Scherman för första gången om hur han iscensatte en vild konflikt på TV 4 – bara för att det skulle hända något.

 • Han är journalisten med en lång karriär som murvel och även chefredaktör hos Sveriges största medieägare - Bonnier. För några år sen gjorde han sig kontroversiell genom en rad snabba namn- och bildpubliceringar när nya digitala medier ville utmana kvällstidningarna genom att leva på den pressetiska gränsen. Han säger själv att han blev en "klickhora" och del av ett mediemonster. 
  Idag är han författare och taxichaufför. Han skriver på en bok om Bonnier. Martin möter denna vecka taxichaufför Bernt Hermele – ett möte som visade sig inte vara gratis.

 • Som första inslag i en serie intervjuer under sommaren träffar vår ordinarie programledare Martin Wicklin en person de flesta av oss hört talas om – men aldrig hört tala. Det handlar om den 20-åriga tågstäderskan Sara som i medier över hela världen falskt anklagades för att ha stulit och kraschat ett tåg på Saltsjöbanan i Stockholm.
  När hon vaknade upp på sjukhuset i april var hon världsberömd - på fullständigt falska grunder. Hon var ingen brottsling - hon var offer för allvarliga brister i säkerheten. Resan med tåget hon städade skulle ta ett par minuter - men kom att förändra hennes liv för alltid. 
  Nu hör du henne för första gången själv berätta om mediemanglingen - och om skräckfärden. 

  Och vi kan också berätta att Saras arbetsgivare Arriva kommer att hjälpa henne att förbereda sig för intagningsproven till tågförarutbildningen och garanterar henne en fast anställning i framtiden. Under studierna får hon jobba som ombordpersonal. Arrivas kommunikationschef Tomas Hedenius konstaterar att bolaget, som inledningsvis anklagade henne för tågstölden, lovade hjälpa Sara - och att de dessutom behöver bra personal.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista