1 av 2
Giovanni Hanna tränar brottning. Foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio
2 av 2
Johakim Knutsson, tränare i Huskvarna AIK. Foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio
Huskvarna

Rekordmånga i brottartävling

1:32 min

 När Huskvarna AIK ordnar GP-tävlingar i brottning för 48:e gången den här helgen är intresset rekordstort. Betydligt fler än vanligt kommer för att tävla, och bland dem finns flera kända namn.

– Vi har nästan dubbelt så många anmälningar i år som vi hade förra året, säger Johakim Knutsson, tränare i Huskvarna AIK.

I källarplanet på Huskvarna sporthall har Huskvarna AIK sin träningslokal men de 120 brottare som har anmält sig till dagens tävling kommer brottas i sporthallens stora hall.

Och av de 120 brottare som har anmält sig är flera några av Sveriges bästa brottare. Att få hit så namnkunniga utövare som till exempel Sofia Mattson betyder mycket för klubben.

– Vi får en känsla att klubben och tävlingen är intressant och det ger oss energi att locka nya medlemmar och sponsorer, vilket är jättviktigt. Vi får också synas utåt vilket gör att klubben kan växa i framtiden, säger Johakim Knutsson.

Från Huskvarna AIK tävlar idag fem brottare men 12-åriga Giovanni Hanna är än så länge för ung för att få tävla. Men att få vara med och hjälpa till och träffa alla är spännande nog.

– Det ska bli roligt att träffa många duktiga brottare och få se dem tävla, säger han.

Vad är roligast?

– Det ska bli kul att se Huskvarnabrottarna och arrangera tävlingarna, säger Giovanni.

– Det är en fantastisk känsla i kroppen, när man känner att nu kommer det att vända, och det kommer att bli ett bra tryck i hallen. Det är en härlig känsla, säger Johakim Knutsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista