P4 Morgon

Sanna skjuter skeeten ur gubbarna

10 min

Sanna Svensson från Smålandsstenar är en av landets främsta skeet-skyttar. Män och kvinnor, gubbar och tanter... ja, det spelar ingen roll vem som står för motståndet. Sanna träffar flest lerduvor ändå.

Sanna Svensson är en tvättäkta talang. När duvorna skjuts ut vet hon precis vad hon ska göra för att träffa dem. Hennes kunskaper har lett fram till flertalet SM-medaljer av alla valörer i skeet. Men hon lägger inte ner speciellt mycket tid på sin hobby.

- Jag har skjutit ett junior-EM och då tränade jag jättemycket, berättar Sanna i P4 Morgon. Då låg man väl på en 10 000 skott per år. Men nu blir det kanske 500. Varav 400 är på tävling.

- Det är rätt mycket bollkänsla. Det liknar golfen med svingen. Att svinga igenom.

Hon trivs dock lika bra på de mindre tävlingarna som mot de bästa i Sverige.

- Då tävlar vi alla mot alla, förklarar hon. Då är det extra roligt. För det är alltid roligt när man kan slå någon gammal gubbe.

- De flesta tycker det är kul när det kommer en tjej, men en del kan bli lite tjuriga. De kommer inte fram och gratulerar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista