Jag var där!

Även om vi skulle vilja så hinner vi ju inte gå på alla evenemang och roliga saker som händer i Dalarna. Därför ringer vi varje måndag upp någon som besökt en konsert, ett bygdespel eller något annat spännande evenemang och hör efter hur det var. Du som lyssnare får ta på dig recensentrollen och berätta vad du tyckte.

 • Det kunde ha gått bättre, medgav Fredrik Pernhall från Falun. Vasaloppet 2013 blev inte vad han hade hoppats på, men trots det höll han ögon och öron öppna för att ge Gomorron Dalarna en recension dagen efter.

 • Melodikrysset besökte Mora och Inga-Lill Brus var på plats med kompisar, penna och ett kryss. Programledaren Anders Eldeman var trevlig och humorisk och skapade en härlig stämning men varför hade de marknadsfört så lite om det? undrade Inga-Lill. 


 • Sångfågeln Carola var det stora dragplåstret på pop- och gospelgalan som anordnades i Lugnetkyrkan i Falun i helgen. Emil Brynte, Gomorron Dalarnas lyssnarrecensent, var imponerad, men tyckte det var alldeles för få som dansade.

 • Borlängesönerna Mando Diao besökte grannbyn och spelade i Falun för nästan 1000 personer. Berth-Owe Moritz i Mora var en av besökarna och trots magont var han riktigt nöjd med konserten.

 • Tobias Andersson från Falun drog på hårdrocksweekend i Rättvik och tåg med sig öronen och ögonen för att hålla koll åt Gomorron Dalarna. En massa hårdrocks-cowboys samlades framför bland andra H.E.A.T och Bear Bone Company, berättade han, och stämningen var hög.

 • Bengt Enström i Nås har lyssnat, och tittat på, opera i 62 år. Därför passade han ju ypperligt som recensent när operan Maria Stuarta nådde Vansbro teater i helgen. I vår programpunkt Jag var där fick Bengt ge ris och ros samt sätta ett betyg på den digitalt direktsända operan från Metropolitan i New York.

 • Ammi Lissjanis från Nås tog på sig kritikerrocken och besökte Björborevyns premiär och strödde rosor över evenemanget. Armhåren reste sig av välbehag och skrattmusklerna fick jobba rejält.

 • Leksand och Mora drabbade samman i helgen och Globen fylldes av förväntansfulla supportrar från båda lägren. Micke Persson från Borlänge, Leksandssupporter, och Emil Henning från Idre, Morasupporter, fick vara Gomorron Dalarnas ögon och öron på plats i vår programpunkt Jag var där.

 • Sjukt kul på pensionärshemmet Ruggugglan. Så heter farsen som hade premiär i helgen i Falun och som Irene Wettergren från Borlänge fick vara Gomorron Dalarnas recensent på. Skratt, snygga ben och gott fika gjorde att betyget blev högt.

 • 70-talet kom tillbaka när Boney M intog Avestaparken i helgen. Josef Bolin fick vara våra ögon och öron på plats när han svängde sina lurviga till Daddy Cool och Ma Baker i lördags.

 • Maria Gråbo från Björbo axlade rollen som recensent åt Gomorron Dalarna och gav sig iväg på julmarknad i Dala-Floda i helgen. Vi fick veta att folk från Gagnef är snåla, att Maria inte hade armen i ett kaffefilter och att det var sjukt kallt. Plus lite till.

 • På fredagen var hon peppad och på måndagen var hon helnöjd. Mia Broman-Fredriksson från Mora var vår lyssnarrecensent på Henrik Schyfferts och Fredrik Lindströms show Ljust och fräscht som besökte Leksand.

 • Artisten Bob Dylan har närmast ikonstatus. I helgen i Säterdalen ville man hylla honom på sitt sätt, och flera band gjorde sitt bästa för att göra just detta på Bob Dylan-festivalen som hölls där. Maja Hästö från Säter gick dit för att vara Gomorron Dalarnas ögon och öron på plats.

 • Jörgen Mörk i Särna var helnöjd med Särnarevyns Nu kastar vi loss. En skrattfest med bra musik och bra, tyckte Jörgen. Dessutom nämnde dom i revyn att Jörgen skulle vara med i radio.

 • Miss Li är verkligen i ropet just nu. Aktuell för tv-programmet Så mycket bättre, nybliven Hagströmsambassadör och med nyutkommen skiva. Men hon hinner ge konserter också, bland annat i Falun i helgen. Malin Wale var där och kunde på måndagsmorgonen ge Gomorron Dalarna en fullständig rapport om hur konserten var.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista