De nya stockholmarna - på flykt från finanskrisen

I Stockholm möts vi sedan en tid tillbaks av allt fler utländska hemlösa; tiggare, personer som spelar dragspel eller som köar till stadens hjälpverksamheter. Många av de här människorna kommer från andra EU-länder och har drabbats av finanskrisen. De söker ett bättre liv här, men för flera av dem blir det inte som de hoppats.

  • Saliu från Ghana har flytt finanskrisens Spanien och kommit hit till Stockholm för att få jobb och kunna försörja sin familj i Ghana. Men här i Stockholm har han istället, för första gången i sitt liv, blivit hemlös.

  • Reportageserie: De nya stockholmarna - på flykt från finanskrisen - del 5. I dag får vi träffa Konstantionos från Grekland som försöker starta om på nytt här efter att ha blivit arbetslös i Grekland. Men det var inte lika lätt som han hade trott.

  • Reportageserie: De nya stockholmarna - på flykt från finanskrisen - del 3 och 4. Vi fortsätter vår serie om de nya stockholmare som kommit hit på flykt från finanskrisens Europa. I dag besöker vi Crossroads, en dagverksamhet i Kristineberg på Kungsholmen, som ger råd och stöd åt EU-medborgare i Stockholm.

  • Reportageserie: De nya stockholmarna - på flykt från finanskrisen - del 2. Vi ska tillbaka till lunchutdelningen för hemlösa och behövande utanför Klara kyrka. För många av de som söker sig hit för arbete blir det inte som de tänkt sig. Flera blir till och med hemlösa. Men innan vi besöker matkön vid kyrkan ska vi göra en tillbakablick till 1951 då Sveriges Radio och Lennart Hyland gjorde ett reportage om Stockholms hemlösa.

  • Reportageserie: De nya stockholmarna - på flykt från finanskrisen - del 1. I Stockholm möts vi sedan en tid tillbaks av allt fler utländska hemlösa; tiggare, personer som spelar dragspel eller som köar till stadens hjälpverksamheter. Många av de här människorna kommer från andra EU-länder och har drabbats av finanskrisen. De söker ett bättre liv här, men för flera av dem blir det inte som de hoppats. Vi ska i flera reportage få träffa några av de här människorna.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista