Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
malmö ff - gefle if 0-0

"Gefle vann en poäng - Malmö förlorade två"

Publicerat måndag 2 april 2012 kl 20.41
Malmös Mattias Ranegie: "Det är en mur där bak"
(2:06 min)
1 av 2
Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX.
2 av 2
Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX.

Malmö dominerade sin premiärmatch mot Gefle, men gästerna kämpade tappert och lyckades freda sitt mål från påhälsning. Matchen på Malmö Stadion slutade 0-0.

Radiosportens Gunnar Brink valde lagens lirare:
Malmö FF: Jiloan Hamad
Gefle: Olof Mård

– Det är en av våra styrkor att vi är väldigt solida i defensiven. Det var bra defensivt, säger Gefles debuterande mittback Linus Malmborg efter att ha stoppat hemmalaget från att göra mål.

Guldfavoriten Malmö lyckades inte lirka upp Gefles försvarsmur i den allsvenska premiären som slutade 0-0 på Swedbank stadion.

Doft av gräs i den vindstilla, lätt kyliga premiärkvällen men lädret ville inte in. Nästan 17 000 på läktarna vädrade sitt missnöje.

– Jag tycker att våran första halvlek är bra. Vi kommer fram till många både potentiella avslut och avslut där vi inte lyckas få in bollen, säger Malmös tränare Rikard Norling.

Före halvtidsvilan var det en konstant MFF-press, och den fortsatte efter pausen.

14:e minuten: Mathias Ranégie sköt i steget men utanför (passningen från anfallskamraten Daniel Larsson).

17:e: Jiloan Hamad slog högt inlägg från kortlinjen, bollen dök vid bortre stolpen men Daniel Bernhardsson nickade undan på mållinjen.

20:e: Hamad drog på halvvolley, Mattias Hugosson klarade sitt mål.

26:e: Ricardinho fick bra träff på en retur efter frispark, bollen tog i Hugossons bortre stolpe.

Hemmalaget tryckte på. Med inlägg, varierat spel, och försök att locka upp Gefle i banan, och en boll på väg in i den 56:e minuten.

Men för andra gången i matchen nickade Gefle-spelare undan på mållinjen, nu var det Eric Larsson som stod på mållinjen och fick bort en nickboll från Mathias Ranégie.

– Det är bara målen som saknas idag, säger Mattias Ranegie ändå rätt nöjd med spelet.

MFF-legendaren Jonas Therns 19-årige son Simon debuterade för MFF i allsvenskan. Han spelade innermittfältare, slog fina passningar och gjorde ett jättejobb. Thern, ganska trött, byttes ut i den 68:e minuten då Wilton Figueiredo kom in. Och brassen fick läget men sköt tätt över.

Radiosporten/TT
radiopsorten@sr.se

    Sveriges Radios Webbspelare

    Du kan starta och stoppa webbspelaren med alt + 8

    Ljudkvalitet:
    --:--
    Hjälp om webbspelaren