1 av 2
2 av 2
fotbolls-em

Thunebro och Dahlqvist vill ha revansch mot Norge

Sara Thunebro fick toppbetyg av Radiosportens expert Anette Börjesson i matchen mot England.
– Jag känner mig i form, och trots att vi förlorade genrepet mot Norge tror jag inte att matchen mot dem blir omöjlig att vinna.


Thunebro fick högsta betyg efter matchen mot England som gav Sverige gruppsegern i EM. Stämningen i laget är bra och Thunebro själv är nöjd med lagets prestationer så här långt.

– Själv tycker jag att jag har gjort det bra defensivt, men offensivt slår jag bort för många passningar.

– Vi har ett jättebra lag och det syns att vi kan konkurera med de bästa i världen.

Sverige mötte Norge i ett genrep inför EM och förlorade då, men Thunebro tror bara att det blir en extra sporre för laget att visa vad de går för mot norskorna.

– Norge höjer sig alltid i mästerskap, det kommer vara tufft, men om vi presterar på topp kan vi vinna mot dem nu.

Lisa Dahlqvist var en överraskning i den svenska truppen som hittills har fått Thomas Dennerbys förtroende och har spelat alla matcher från start.

– Det går lite bättre för varje match. jag vet vad jag kan och jag förväntar mig mer av mig själv än vad jag lyckats visa hittills.

Och hon är inte särskilt orolig inför mötet med Norge på fredag.

– Det ska bli kul att möta dem igen och efter att vi förlorade mot dem i genrepet finn det en stark revanschkänsla i laget just nu.

Annika Greder Duncan/Lovisa Giertta
Radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".