em-kval sverige-ungern

Skadad Isaksson missar matchen mot San Marino

Det blev en kostsam seger mot Ungern. Tre skadade spelare av vilka åtminstone Andreas Isaksson missar matchen mot San Marino.

2-0-segern mot Ungern kostade en del för den svenska truppen. Anders Svensson, Andreas Isaksson och Johan Elmander var alla utbytta innan 50 minuter var spelade.

I speltid var det inte ens en kvart mellan skadorna som satte tre svenskar ur spel: Anders Svensson, målvakten Andreas Isaksson och Johan Elmander.

Anders Svensson fick en lårkaka och en vridning i knät och linkade av efter en halvtimme

När spelarna kom ut till den andra halvleken var det Johan Wiland som joggade bort mot målet istället för Andreas Isaksson som skadade sig i ljumsken.

Direkt i andra halvlek skallade Johan Elmander ihop med ungraren Zsolt Laczkó under de inledande sekunderna av andra halvlek och fick bytas ut med befarad hjärnskakning.

Han ville själv spela vidare, men läakren tog beslutet att det var färdigsdpelat för hans del.

Andreas Isaksson är definitivt borta mot San Marino på tisdag. Hur det blir med det andra två återstår att se.  Erik Hamrén kallar till att börja med in Rosenborgs målvakt Daniel Örlund.

Johan Elmander verkade få en hjärnskakning och tvingade, mot sin vilja, på inrådan av landslagsläkaren Anders Valentin. I besvikelse slet Elmander av sig den gula tröjan och störtade mot omklädningsrummet.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista