Foto: Scanpix/AP Photo/Matthias Schrader
fotboll

Hedvig Lindahl korsband av - säsongen över

Hedvig Lindahl: "Inte optimalt att ladda med korsbands-rehab inför EM"
2:12 min

Kristianstads landslagsmålvakt Hedvig Lindahls korsband gick av i matchen mot Göteborg i helgen.

Lindahl skadade vänster knä i matchen mot sin gamla klubb Göteborg FC, när hon fick en vridning i knät efter en riktningsdörändring i en utrusning.

– Det blev en 90-gradersflytt och mitt vänstra knä ville inte riktigt vara med på det, säger Hedvig Lindahl till Radiosporten.

På onsdagen genomfördes en magnetsröntgen där det konstaterades att det främre korsbandet i knät är av.

Nu väntar operation och flera månaders rehabilitering för målvakten, som varit tidigare förbundskaptenen Thomas Dennerbys förstaval i flera år.

Lindahl missar därmed resten av den damallsvenska säsongen, samt landskampen mot Schweiz den 23 oktober där Pia Sundhage debuterar som svensk förbundskapten.

– Jag har varit med om det här förut, och då skadade jag mig i januari och spelade igen i mitten av juni. Man får väl räkna med sex månader, men man kanske inte är riktigt i form ens då utan det kan ta längre tid.

Hedvig Lindahl har gjort 91 A-landskamper. Nästan sommar avgörs EM i Sverige, och frågan är om Hedvig Lindahl hinner kommer tillbaka till dess.

– Det är klart att det inte är klockrent att ladda med en korsbandsrehab. Men det finns ju en möjlighet att man är tillbaka i alla fall innan mästerskapet sätter igång, och då är det väl bara en formfråga. Men jag känner ingen stress, utan måste sätta min kropp i första rummet.

Emma Lukins
emma.lukins@sverigesradio.se

Mer om Fotboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".