Sent mål sänkte Malmö i Kiev

1:36 min

Malmö FF såg länge ut att ta en skrällpoäng i Europa League-premiären. Men i den 84:e minuten kom kallduschen när Dynamo Kiev gjorde 1-0.

– Synd för Malmö att det här målet kommer med så lite tid kvar, det var en fin stickare som sätts in till Buyalskiy som varit den bästa Kiev-spelaren, säger expert Richard Henriksson.

Dynamo Kiev hade greppet i den första halvleken utan att skapa de riktigt vassa målchanserna.

I början av andra halvleken var det nära att hemmalaget tog ledningen två gånger om på frispark, men Johan Dahlin stod för flera fina räddningar och höll länge kvar Malmö i matchen.

Men i den 84:e minuten tvingades även Dahlin kapitulera när Vitaliy Buyalskiy blev frispelad i straffområdet och placerade in 1-0 till hemmalaget.

– Möjligheterna är fortfarande goda för Malmö att ta sig vidare, bortaplan mot Dynamo Kiev är den tuffaste match man kommer att spela här, det hade varit en bonuspoäng i så fall, säger Richard Henriksson.

I nästa match i gruppspelet väntar ett hett nordiskt derby mellan Malmö och FC Köpenhamn. Det danska laget vann sin premiär hemma mot schweiziska Lugano med 1-0.


Malmös matcher i Europa League:

3 oktober: Malmö–Köpenhamn

24 oktober: Malmö–Lugano

7 november: Lugano–Malmö

28 november: Malmö–Dynamo Kiev

12 december: Köpenhamn–Malmö

De två främsta lagen i gruppen går vidare till 16-delsfinal.