Krisdrabbade ÖFK: Graham Potter har skänkt ”ansenlig” summa

2:08 min

Östersunds tidigare succétränare Graham Potter har gett pengar till den allsvenska klubben som befinner sig i ekonomisk kris. Det uppger ÖFK på sin facebook-sida.
– Det är jättekul att vi får den här hjälpen av Graham Potter, säger ÖFK:s kommunikationsansvarige Niclas Lidström.

Potter, som nu tränar engelska Brighton, ska tillsammans med sin ledarstab Björn Hamberg, Billy Read och Kyle Macaulay ha skjutit in pengarna.

På måndagen meddelade ÖFK att klubben har en skatteskuld på 1,4 miljoner kronor som behöver betalas omgående. Totalt måste fem miljoner kronor in för att det allsvenska bottenlaget ska undvika konkurs.

– Det är jättekul att vi får den här hjälpen av Graham Potter och de andra före detta ÖFK-tränarna som nu finns i Brighton. Det här löser inte hela vårt bekymmer men det är en fin gåva från de här killarna, säger ÖFK:s kommunikationsansvarige Niclas Lidström.

Hur stor är gåvan då?

– Vi har valt att inte gå ut och tala om hur stor gåvan är men jag kan säga att det är ett ansenligt bidrag som vi har fått från Graham Potter och de andra i Brighton.

Om jag räknar på er insamling och jämför med gårdagen och sen gissar på att gåvan är 300 000 kronor, är jag ute och cyklar då? 

– Jag tänker inte kommentera det. Jag kan bara konstatera att vi haft en strid ström av människor som bidragit senaste dygnet.

Har Potter och de andra lämnat någon hälsning i samband med gåvan?

– De hälsade att de tror på det här och att de tror på det vi gör. Och att de med gåvan ville tacka ÖFK för det vi har gett dem.