Fräck Asllani fixade ny svensk storseger

1:52 min

Kosovare Asllani hade uppvisning på Gamla Ullevi när Sverige körde över Slovakien 7-0 i EM-kvalet. Den svenska mittfältsstjärnan assisterade fram till tre av målen och satte en fräckis till hörnspark själv.

Sverige-Slovakien 7-0 (3-0)
Kosovare Asllani 1-0 (26), Lina Hurtig 2-0 (30), Linda Sembrant 3-0 (34), Nathalie Björn 4-0 (60), Stina Blackstenius 5-0 (65) 6-0 (68), Fridolina Rolfö 7-0 (90)

I en matchinledning där Sverige hade svårt att luckra upp det slovakiska försvaret föll landslaget tillbaka på en av sina stora styrkor för att öppna målskyttet:

Fasta situationer.

Kosovare Asllani skruvade en hörna direkt i mål vid första stolpen.

Inte första gången Asllani försöker fräckisen att skruva bollen direkt i mål. Här får hon perfekt träff och lyckas.

Och därefter lossnade det ordentligt i svenska offensiven. Inom loppet av åtta minuter satt både 2-0 och 3-0. Det första ett mönsteranfall där Asllani friställde målskytten Lina Hurtig. Och det andra, förstås, en hörna där andraboll föll för Linda Sembrant.

Men Asllani var inte färdig för kvällen. I andra halvlek såg hon även till att ge Stina Blackstenius ett dröminhopp. Mittfältsstjärnan hittade Blackstenius panna med inlägg för 5-0 och kort därefter kontrade hon fram anfallaren till 6-0.

I och med att Island parallellt körde över Lettland 6-0 är läget i toppen av kvalgruppen oförändrat. Sverige och Island har tre segrar men Gerhardssons landslag har bättre målskillnad och är därmed alltjämt gruppetta.